SJR · Publicerad 21 okt 2021Om Electrolux

Genom smarta lösningar och fantastiska upplevelser som berikar människors vardagsliv och vår planets välbefinnande vill vi vara drivande i att säkerställa en hållbar framtid för kommande generationer. Vi går till jobbet varje dag fast beslutna att forma livet till det bättre - för våra kunder och för vår planets bästa.

Electrolux strävar efter att rekrytera, utveckla och behålla de bästa talangerna. Electrolux medarbetarvision visar vägen: att skapa en innovativ kultur med enastående medarbetare av olika bakgrund som driver förändringar och gör mer än vad som krävs för att infria koncernens strategi och mål. Om du delar våra värderingar är du varmt välkommen att hitta din plats i vår globala gemenskap. Möt oss på @lifeatelectrolux och career.electroluxgroup.com för att läsa mer om oss.

Din arbetsplats är vårt globala huvudkontor i Stadshagen, Stockholm. På huvudkontoret möter du mer än 1000 kollegor med över 75 nationaliteter som arbetar lokalt, regionalt eller globalt. Tillsammans arbetar vi för att nå vårt syfte; Shape living for the better!

Om tjänsten

Nu söker vi en erfaren Business Controller till Operations-teamet, vilket innefattar områdena tillverkning/fabriker, logistik och inköp på global nivå.

Electrolux genomgår just nu en spännande transformationsresa inom den globala Finans-organisationen. Som Business Controller kommer du att få stor möjlighet att bidra strategiskt och vara med och driva utvecklingen för Electrolux framåt.

Vi har nyligen etablerat ett Financial Reporting & Analysis Centre of Excellence (FR & A CoE), vilket ansvarar för:
  • Utveckling, effektivisering och standardisering av Electrolux´s generella FR & A processer
  • Business Controlling-support till samtliga verksamheter och affärsområden
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattar:
  • Agera Business Partner till affärsområdet Operations olika områden genom att utveckla och tillhandahålla tjänster av hög kvalitet med stark affärsfokus
  • Delta i utvecklingen av rapporter i Power BI för att kunna leverera kvalitativa rapporter och analyser för beslutsfattande
  • Driva processtandardisering och implementera förbättringar för att nå effektivitets- och kvalitetsmål i linje med den övergripande strategin för Finans och FR&A CoE
Din profil
  • Akademisk examen som civilekonom/civilingenjör
  • Minst 7 års erfarenhet av Business Control inom en global koncern, gärna inom produktion/tillverkning
  • Erfarenhet av förändrings-/transformations-/utvecklingsarbete
  • Mycket goda kunskaper i Excel, samt gärna även i Power BI eller annat BI-verktyg
  • Mycket goda kunskaper i engelska (tal som skrift)
Som person är du analytisk och van att hantera stora, komplexa frågor och utmaningar. Du kan skapa struktur och pendla mellan detaljer och övergripande frågeställningar av mer strategisk karaktär. Det är givetvis viktigt att du trivs i en internationell miljö med många kontaktytor. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och är bra på att förmedla information och kunskap. Engagemang för förändring och effektivisering är också något vi värdesätter.

På Electrolux tar vi ansvar för vår utveckling i en stöttande miljö där vi uppskattar varandras olikheter och lär oss av varandra. Vi bidrar till förbättrad levnadsstandard och skapar minnesvärda upplevelser för anställda och konsumenter, jorden runt.

Ansökan

I denna rekrytering har Electrolux valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070 4715914. Vi arbetar löpande med urval och intervjuer så ansök gärna så snart som möjligt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga