SJR · Publicerad 2 sept 2019

Har du erfarenhet inom bank, finans, juridik eller kundsupport sedan tidigare? Är du intresserad av AML och vill arbeta med befintliga kunder hos Danske Bank? Läs mer nedan!

För att säkra att Danske Bank hela tiden har nödvändig kännedom om sina kunder har ett DDO-team etablerats inom Business Banking. DDO-teamet har nyligen delats upp i två team där ett team,där du kommer arbeta, arbetar med befintliga kunder och ett team arbetar med onboarding av nya kunder. Tillsammans utgör ni en viktig länk i arbetet med att säkra att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet genom att säkerställa att banken har god kännedom om sina kunder. Teamet har ansvar för att ta in och bearbeta information och data från såväl hög-, medium- och lågriskkunder.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i DDO -teamet blir en av dina viktigaste uppgifter att säkra en god kunddialog medan du inhämtar nödvändig information från bankens svenska Business Banking-kunder. AML står för Anti Money Laundering och Danske Bank har ett starkt lag av specialister inom AML-området. Du kommer ha en viktig roll i uppbyggnaden av bankens fortsatta AML-arbete, samt bidra till att bygga en välutvecklad AML-kultur inom hela Business Banking på Danske Bank.

Du kommer till exempel att:

* Inhämta, bearbeta och kontrollera information från våra svenska företagskunder i enlighet med de kundkännedomskrav som finns.

* Planlägga kommande kundgranskningar och aktivt delta i uppbyggnaden av en väl fungerande arbetsprocess.

* I samarbete med andra specialister på området svara på frågor från både kunder och interna kollegor rörande kundkännedom och risk scoring.

Bakgrund

Vi letar efter dig som har en relevant utbildning gärna inom ekonomi eller juridik och som efter din examen hunnit arbeta något åt inom bank och finansbranschen eller inom närliggade branscher. Har du tidigare arbetat med AML är det starkt meriterande. Du får gärna ha haft andra kundrelaterade arbeten då tjänsten ställer höga krav på din serviceförmåga. Utöver serviceförmåga är det viktigt att du är lösningsorienterad och alltid ser till kundens bästa. Du gillar att arbeta i team men tar även stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

För att kunna bidra i rollen som AML Advisor hos Danske Bank drivs du av din nyfikenhet och är orädd att testa nya saker. Du gillar utveckling och är inte rädd att komma med egna förslag. Eftersom du arbetar med både svenska och internationella kunder ställs det krav på dina språkliga kunskaper inom svenska och engelska. Kan du dessutom ett tredje språk är det starkt meriterande.

Övrig information

Ovanstående är ett konsultuppdrag på 6 månader, därefter finns det goda chanser till förlängning eller överrekrytering till Danske Bank. Tjänsten är på heltid och du kommer arbeta hos Danske Bank på deras nya kontor i Kista. Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på SJR- Linda Marcus 070- 471 59 18

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om Danske Bank

Danske Bank är en stor nordisk bank med starka lokala rötter och med verksamhet i 16 länder över hela världen. Vi är en modern bank för människor och företag och vi har djup ekonomisk kompetens och ledande, innovativa lösningar. I dag servar vi privatkunder, företag och institutionella organisationer. Utöver traditionella banktjänster erbjuder vi också försäkring och pension, bolånekredit, förmögenhetsförvaltning, fastighetsfinansiering och leasingtjänster.

Titel: AML Advisor
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga