SJR · Publicerad 10 sept 2019

Vill du komma in på ett bolag där det händer mycket och där du förväntas ta mycket ansvar - både i den operativa redovisningen men också med rapportering och budget? Vill du bli CFO/Ekonomiansvarig och har erfarenhet av IFRS och konsolidering? Sök den här tjänsten på en gång - ansökan tar bara några knapptryck!

Är du redo för nästa utmaning? Vår kund som har sitt huvudkontor i centrala Stockholm söker en interimskonsult med start omgående under tiden de rekryterar.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att rapportera till styrelse och är ensam ansvarig för hela ekonomifunktionen i Stockholm. Till din hjälp har du en ekonomiassistent. Det är mycket fokus på budget, prognoser och lönsamhet. Men det ingår även nedan arbetsuppgifter i din roll:
  • Koncernredovisning och konsolidering
  • Ansvar för extern rapportering i enlighet med IFRS
  • Löpande redovisning
  • Driva utveckling och stötta i redovisningsfrågor
  • Bokslutsprocess och bokslutsgranskning
  • Balans- och kassaflödesfrågor
  • Vara van vid stora automatiserade flöden
Är du den vi söker?

Som Ekonomiansvarig/CFO behöver du framförallt vara duktig på redovisning och koncernredovisning. Vidare behöver du vara en coachande och engagerad person som drivs av att samarbeta och leda dig själv och dina bolaget framåt.

För att lyckas i rollen som Ekonomiansvarig/CFO är det ett krav med högskoleutbildning inom ekonomi samt erfarenhet av koncernredovisning och IFRS. Det är även meriterande om du har haft personalansvar i någon av dina tidigare roller. Excel är du helt bekväm i, så även att skriva och tala på både svenska och engelska.

För att axla rollen som Ekonomiansvarig/CFO behöver du vara kommunikativ, framåt och nyfiken. Vidare är det viktigt att vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

Du har ett utpräglat sinne för redovisning med fokus på koncernredovisning och rapportering.

Viktig information

Ovanstående är ett interimskonsultuppdrag. Uppdragstiden är med start omgående och förväntas pågå cirka tre månader, under tiden bolaget rekryterar. Urval och intervjuer sker löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Hultberg på 0766471641

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget

SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.

Titel_ Ekonomiansvarig
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 nov 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga