SJR · Publicerad 26 sept 2019

Cityfast Bygg & Förvaltning AB äger och förvaltar fastigheter i Stockholm, och vi arbetar också med nyproduktion / renovering. Vi är ett expansivt företag som växt mycket de senaste åren. Vi är just nu i slutfasen av ett hotellbygge på Sveavägen i Stockholm, där vårt huvudkontor också är beläget. Vi är i dagsläget ~10 anställda, varav 3 arbetar på huvudkontoret med administrationen. Omsätter i dag cirka 100 miljoner.

Lockas du av möjligheten att få äga ansvaret för bolagets ekonomifunktion? Gillar du att utmana gamla mönster och skapa nya effektiva rutiner och arbetssätt? Då kanske det är dig vi söker?

Om tjänsten

I rollen som Ekonomiansvarig hos CITYFAST kommer du att ha det övergripande ansvaret för ekonomin. Du kommer att arbeta operativt med redovisning, analys och rapportering, samt få chansen att bygga upp och utveckla ekonomifunktionen. Till denna tjänst söker vi en person med bred erfarenhet från självständigt arbete inom redovisning och rapportering.
I rollen ansvarar du även för koncernredovisning, årsredovisning, övergripande skattefrågor, uppföljning och genomförande av budgetprocessen samt ekonomisk rapportering till styrelse och ledningsgrupp på månadsbasis. Du ansvarar tillsammans med ekonomiassistenten för den löpande bokföringen samt månatlig fakturering och lönehantering. Förutom redovisning och rapportering ingår även analys- och uppföljning av kostnader och intäkter i rollen. I rollen förväntas du också att bidra till att skapa mer effektiva arbetsprocesser samt att stötta övriga medarbetares kunskaper inom rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen, både operativt och strategiskt.
  • Löpande bokföring och kontoavstämningar
  • Ansvara för skatt- och momsdeklarationer
  • Helt självständig i bokslut och årsbokslut för moderbolagets ca 20 dotterbolag
  • Ansvara för upprättandet av bolagets bokslut och årsredovisningar
  • Koncernredovisning, enligt (K3) önskvärt inget krav
  • Upprätta budget och prognoser samt ansvara för analys och uppföljning
  • Lönehantering för 11 personer
  • Identifiera förbättringsmöjligheter och arbeta med effektivisering och digitalisering av processer
  • Rapportering till VD
Din bakgrund

För att lyckas i rollen tror att du har en akademiskutbildning inom ekonomi med några års erfarenhet av arbete som exempelvis erfaren redovisningsekonom eller i liknande roll som ekonomiansvarig på mindre företag. Meriterande om du tidigare har arbetat inom fastighet- och eller hotell branschen. Vi söker dig som haft ansvaret för helheten med alltifrån det löpande till styrelserapportering. CITYFAST arbetar i Visma så har du erfarenhet av detta system är det meriterande. Det viktigaste är att du har god systemvana.

Du kummincerar både på svenska och engelska i tal och skrift. Dina Excel kunskaper är goda och du är en van användare av Office-paketet.

Vem är du?

För att vara framgångsrik i denna roll är det viktigt att du är prestigelös, drivs av att stötta och att ha koll på siffrorna. Som person är du stresstålig, strukturerad, noggrann och social. Du gillar ett högt tempo, ta egna initiativ och är lösningsfokuserad. Du har en entreprenörsanda och trivs i en dynamisk miljö och är en teamspelare som gillar att samarbeta med dina kollegor. För denna tjänst lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.CITYFAST är ett mindre bolag vilket innebär att det kommer värdesätta att du blir en som passar in i gänget och det kommer vara viktigt att du är prestigelös och har rätt "mindset". Det är viktigt att du tycker att ständig utveckling och förändring av rutiner och arbetssätt är en del av ditt arbete.

Ansökan
I denna rekrytering har CITYFAST valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på 08-407 55 14. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-10-20.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Ekonomiansvarig
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga