SJR · Publicerad 15 nov 2019

Har du erfarenhet av finansiell rapportering och vill fortsätta att utvecklas i en utmanande roll med ansvar för utveckling och administration av PwC´s interna budget- och prognosprocesser. Nu söker PwC en Financial Controller till sin centrala controllerfunktion - Financial Control.

Financial Control ansvarar för den finansiella rapporteringen som avser så väl intern som internationell rapportering. Huvuduppgiften är att rapportera en relevant och rättvisande bild av verksamheten samt att ansvara för budget- och prognosprocesserna.

Arbetsuppgifter
  • Planera, utveckla och samordna processerna för budget och prognos
  • Analys och beräkning självkostnader
  • Utveckla den tekniska lösningen för framställande/simulering och rapportering för budget och prognos
  • Medverka i systemtekniska frågor och rutiner kring Data Warehouse
  • Delta i olika projekt inom Financial Control
  • Verka för god intern kontroll som syftar till att säkerställa en tillförlitlig finansiell rapportering
Andra uppgifter inom området för Financial Control som ingår är rapportering bokslut, affärsstöd, drift rapportering, internt bokslut, behörighetshantering, Finance Helpdesk samt ad hoc uppgifter relaterade till controlling funktionen.

Erfarenhet och kvalifikationer
Vi söker dig som har jobbat med finansiell rapportering i en liknande roll i 2-3 år. Akademisk examen eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom ekonomi är ett krav. Du bör vara en avancerad användare av Excel med vana av att arbeta med Pivot-tabeller och analyskuber. God förståelse och ett starkt intresse för BI-området är en nödvändighet i rollen. Vi förutsätter att du har framstående kunskaper inom redovisning samt en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

För att trivas på PwC och passa i tjänsten bör du vara analytisk, noggrann och prestigelös med ett strukturerat arbetssätt för att möta deadlines. Du har ett strategiskt tänkande och en utvecklad fallenhet för planering på både kort och lång sikt. Som person är du självgående och tar egna initiativ. Du gillar att jobba serviceinriktat och värdesätter samarbete och goda relationer till kollegor.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar PwC med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-647 16 03 eller på helena.oberg@sjr.se om du har några frågor.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

PwC
PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 900 medarbetare och 33 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar vi värden för våra 36 000 kunder. Du välkomnas till ett team av 4 kompetenta kollegor som ingår i en större Finance enhet. Kontoret finns i moderna lokaler centralt i Stockholm. Läs mer; https://www.pwc.se/

Titel: Financial Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 jan 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga