SJR · Publicerad 17 dec 2020

Är du en Business Controller med intresse för IT området som trivs med många kontaktytor i verksamheten? Besitter du goda Excelkunskaper och har lätt för att lära dig nya system? Vill du vara med på en spännande förändringsresa? Då kan det här vara rätt tjänst för dig!

Fora är inne i en spännande transformation där fyra områden är i fokus; ökad leveranskapacitet, digitala tjänster, ökad service till kund och lägre avgifter. Som medarbetare på Fora blir du en del av den förändring som pågår och kommer att bidra till att utveckla verksamheten mot det vi kallar Ett enklare Fora.

Ditt arbete som Business Controller

I din roll som Business Controller för IT området kommer du att vara en viktig del i vårt förändringsarbete. Du kommer att arbeta med uppgifter såsom månatlig rapportering, ad hoc analyser, budget- och prognosprocessen mot vår IT avdelning samt effekthemtagning kopplat till vår pågående transformationsresa. Rollen kräver att du arbetar verksamhetsnära och proaktivt mot framförallt IT-ledning men även mot förvaltningsledare, teamcoacher och avtalsansvariga. Du deltar på IT-områdets ledningsgruppsmöten. Utöver ansvaret för business controlling inom IT är du även superuser i vårt planerings- och rapporteringsverktyg Axiom, vilket bland annat innefattar att du förstår systemets uppsättning, har förmågan att utveckla befintliga och bygga nya rapporter i verktyget samt är leverantörsansvarig gentemot vår leverantör och länken mellan IT och verksamheten.

Du kommer funktionellt att tillhöra en grupp som består av fyra controllers med olika verksamhetsinriktningar samt vår PMO (projektkontorsansvarig) och du rapporterar till controllerchefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;
  • Delta i och bidra till Foras affärsplaneringsprocess
  • Arbeta med budget- och prognosprocessen och bidra till utvecklingen av denna
  • Månadsvis uppföljning och rapportering av bokslut
  • Uppföljning av mål och KPI:er samt effektiviseringseffekter i verksamheten
  • Kontinuerligt arbete med uppdatering och uppföljning av effekthemtagningsplaner
  • Stöd till framförallt verksamhetschefer inom IT i ekonomisk uppföljning, analyser och kalkyler
  • Uppföljning och analys av bemanning, anställda och konsulter, och hur deras tid fördelas sett ur olika perspektiv
  • Driva utrednings- och förändringsarbete
  • Implementera och förvalta effektiva ekonomistyrningsprocesser inom IT
  • Superuser i vårt planerings- och rapporteringsverktyg Axiom
Våra förväntningar på dig

För att lyckas i rollen bör du ha arbetat som verksamhetsnära Business Controller i minst fem år. Har du tidigare arbetat som IT Controller så är det ett plus men det är lika meriterande om du är intresserad av IT frågor och känner dig bekväm med termerna inom området. Du har en civilekonomexamen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Dessutom är du en van användare av Microsoft Office och då främst Excel där du har både erfarenhet och kunskap om att hantera stora datamängder samt bygga rapporter. Du har ett stort intresse för system och då systemstödet Axiom är Excelbaserat är just Excelkunskapen av extra vikt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas hos oss har du ett affärsmässigt förhållningssätt och en förmåga att kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du är energisk, driven och engagerad som person samt har lätt för att ta egna initiativ mot att nå uppsatta mål. Då du har många kontaktytor i organisationen ser vi att du har lätt för att samarbeta och agerar proaktivt, lyhört och prestigelöst gentemot dina kollegor. Du har inga problem med att uttrycka dig pedagogiskt i både tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett öppet klimat samt förmåner som hälsovård, friskvårdsbidrag, aktiviteter och trevliga samlingsplatser. Vi sitter i ett modernt aktivitetsbaserat kontorslandskap som är centralt placerat på Sveavägen 44. Självklart har vi tjänstepension och kollektivavtal.

Fora

Fora är ett serviceföretag som hanterar kollektivavtalade pensions- och försäkringslösningar för över 215 000 företag och deras 4 miljoner anställda. En viktig del av ett tryggt arbetsliv och företagande är pension och försäkringar. Genom att förtydliga och förenkla vill vi erbjuda våra kunder en så enkel pensions- och försäkringslösning som möjligt. Vi som arbetar på Fora gör skillnad för våra kunder genom att omsätta kunskap till nytta. Det är service och gör Fora till länken för ett tryggare arbetsliv. På Fora får vi energi och glädje av att jobba tillsammans för att hjälpa våra kunder. Vi arbetar i moderna, aktivitetsbaserade lokaler mitt i Stockholm och självklart omfattas alla medarbetare av kollektivavtal.

Ansökan

I denna rekrytering har Fora valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070 4715914. Urval och intervjuer sker löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter är Susanne Christensen, Forena, telefon 08-787 45 78 och Anna Hammarberg, SACO, telefon 08-787 45 97.

Titel: Business Controller med inriktning mot IT
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 feb 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga