SJR · Publicerad 29 nov 2019

AddSecure är en europeisk marknadsledare inom säker och kritisk kommunikation. Under de senaste åren har bolaget växt organiskt och genom förvärv. De sitter i trevliga lokaler vid Telefonplan i Stockholm och du kommer välkomnas till ett gäng som trivs på jobbet och har kul tillsammans.

Om tjänsten

AddSecure söker en affärsinriktad koncernredovisningschef som vill anta möjligheten och äga helhetsansvaret för koncernredovisningen. Vi söker dig med erfarenhet från att jobba i en koncern med internationella dotterbolag och som lockas av att få vara med på AddSecure fortsatta resa. Som Koncernredovisningschef kommer du få en central roll och yttersta ansvaret för koncernens redovisning och den finansiella rapporteringen. En stor del av rollen till en början kommer innebära ansvar för systematisering och implementering av nytt rapporteringssystem Aaro. I rollen kommer du involveras i nya förvärv och stödja ledningsgruppen med sakkunnig analys.

Rollen kommer ge dig möjlighet att få arbeta i en snabbrörlig, dynamisk miljö bland kompetenta och positiva kollegor. Du rapporterar till CFO och kommer även arbeta nära ekonomicheferna i koncernen och upprätthålla externa kontakter med revisorer och andra rådgivare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • konsolidering av 30 juridiska enheter i hela Europa
  • säkerställa och underhålla koncernens redovisningsprinciper och rutiner
  • ansvaret för koncernens konsolideringssystem
  • ansvarig för den externa årsredovisningen för AddSecure Group
  • vara en del av ekonomi ledningsgruppen
  • stötta CFO i olika finansiella projekt
  • ansvara för redovisningen för flera svenska holdingbolag
Vem är du?

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, gedigen redovisnings erfarenhet och flera års erfarenhet i rollen som koncernredovisningschef. Du har arbetat i en internationell verksamhet och är van att arbeta med utländska dotterbolag. Du drivs av att jobba i föränderlig miljö och av möjligheten att sätta din prägel på koncernredovisnings- och rapporteringsrutinerna.

För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar förändring, är nyfiken och har stark affärsförståelse. Du drivs av att arbeta mot mål, är orädd och tycker om utmaningar. Som koncernredovisningschef samarbetar och stöttar du både kollegor och dotterbolag, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga. Den vi söker är också ansvarsfull, har hög integritet och kan arbeta självständigt. För att passa in här bör du vara lösningsorienterad och trivas i en prestigelös miljö med frihet under ansvar. Du har erfarenhet av att producera årsredovisningar och ha stark kunskap om konsoliderings system.

Du är proaktiv i att söka information och en stark kommunikatör med god förmåga att bygga relationer. Vi förväntar oss att ni får stor genomslagskraft, även utan formellt ledarskap. En positiv syn och anpassningsförmåga till förändring är ett krav i vår snabbrörliga organisation. Du måste också vara flytande på både svenska och engelska för denna roll.

Vad erbjuder AddSecure?

En roll i ett företag i en spännande utvecklingsfas, tillsammans med drivna kollegor som gillar att vara delaktiga och påverka verksamheten. Din roll i verksamheten innebär ansvar och stora utvecklingsmöjligheter.

Vi är ett företag som fokuserar mycket på vår företagskultur och våra värderingar. Människor på AddSecure är vår största tillgång - på riktigt! För oss är det av stor vikt att bygga en företagskultur där våra medarbetare trivs och vill prestera. Våra värderingar är enkelhet, kundfokus, laganda och samarbete, och vi förväntar oss att alla som arbetar på företaget ska bidra till dessa värderingar.

Skulle du vilja vara en viktig del av vår spännande resa?
Då vi ser fram emot att få din ansökan och välkomnar dig till den växande AddSecure familjen.

Ansökan

I denna rekrytering har AddSecure valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på tfn. 08-407 55 14.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-12-29. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Koncernredovisningschef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga