SJR · Publicerad Idag 00:00

Ericssons Pensionstiftelse (EPS), är en fristående stiftelse, vilken fyller ändamålet att med sitt kapital trygga utfästelser om pension inom den allmänna pensionsplanen. EPS skall även trygga övriga utfästelser om pension, vilka Ericsson och övriga svenska arbetsgivare i samma koncern lämnat eller kommer att lämna gentemot anställda och deras efterlevande.

Verksamheten startade i november 2004 i samband med att Ericsson gjorde den första avsättningen. EPS hade 2017-06-30 ett förvaltat kapital som uppgick till 21,5 BSEK.

EPS består idag av Chief Operating/Financial Officer (COO/CFO), Chief Investment Officer (CIO), Chief Risk Officer(CRO) och en Administration Coordinator (AC). Då behov finns att förstärka Investeringsområdet har beslut nu fattats att rekrytera en Portföljanalytiker (PA) och Portföljförvaltare (PM). Tjänsterna är stationerade på Ericssons huvudkontor i Kista och båda rapporterar till CIO.

Om tjänsten

Nu söker vi en erfaren Portföljförvaltare till Ericssons Pensionsstiftelse. Portföljförvaltaren är ansvarig för att analysera och utveckla den dagliga investeringsverksamheten under ledning av Chief Investment Officer. Man blir ett viktigt bollplank till CIO i det dagliga arbetet såväl som i strategiska allokeringsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Övervaka och utvärdera externa förvaltares performance
  • Analysera och initiera aktiviteter kring de internt förvaltade investeringarna
  • Ha en aktiv dialog med CIO i såväl strategiska som taktiska allokeringsfrågor
  • Aktiv förvaltning av eget mandat inom aktierelaterad risk
  • Skapa rapporter till styrelse och investeringskommitté
Din profil

Vi söker dig som är civilekonom/-ingenjör med finansiell inriktning eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av portföljförvaltning och ALM. Du har hanterat en egen portfölj/eget mandat med ansvar för såväl risk som avkastning, med hands on erfarenhet från handel och positionstagning. Vidare vill vi att du har erfarenhet att bottom-up analys, derivat, risk faktorer och långsiktiga investeringar på aktiemarknaden. Du har förmågan att initiera dina egna investeringsaktiviteter och har goda kunskaper och erfarenhet inom riskhantering och risktagning.

Som person är Du analytisk och strukturerad, men vi uppskattar också om du är social och värdesätter att arbeta i team.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Ericssons Pensionsstiftelse med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 dec
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Visa var