SJR · Publicerad 6 juli 2020

Gillar du att utmana gamla mönster, sätta struktur och skapa nya effektiva rutiner? Då kan befattningen som Redovisningschef till MFEX Mutual Funds Exchange vara din nästa utmaning?

MFEX har en europeisk plattform för fonddistribution och är oberoende experter inom området.

Om rollen

MFEX söker en redovisningschef som vill få möjligheten att påverka och vara högst delaktig i bolagets fortsatta expansion. Din styrka är att styra upp effektiva ekonomi- och ekonomistödsprocesser, skapa ökad harmonisering och transparens samt en proaktiv ekonomifunktion.

För rätt kandidat erbjuds du möjligheten att få helhetsansvaret för redovisningen, sätta struktur och visa vad "best practice" innebär. Du kommer driva och ansvara för bolagets redovisning, bokslut och rapportering som är en mycket viktig del i rollen. Som redovisningschef innebär ditt ansvar att leda och utveckla redovisningsområdet i hela koncernen som för närvarande består av ett 10-tal bolag och filialer. Du ansvarar för att bolagets redovisning och rapportering följer goda redovisningsprinciper enligt IFRS, och utvecklar och förbättrar MFEX processer och rutiner för framtiden.

Som redovisningschef kommer du att ha personalansvar för fyra personer samt koordinera redovisningen för ett team om för närvarande totalt 8 personer samt
4 externa redovisningsbyråer. Det innebär ansvara för att det gör rätt saker och förstår, fördela/prioritera deras arbetsuppgifter och motivera dem i deras arbete. Du rapporterar till CFO och kommer sitta på MFEX kontor i centrala Stockholm.

MFEX kultur präglas av en entreprenörsanda.

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområde
  • helhetsansvaret för redovisningen i alla länder
  • säkra att redovisningen - uppföljning och analys av affärsverksamheten
  • öka kraften, tempot och samordning i utveckling av rapportering, uppföljning, processer och rutiner inom finansavdelningen
  • implementera ett nytt koncernredovisningssystem
  • automatisera och effektivisera interna ekonomiska processer samt andra koncernövergripande ekonomirelaterade projekt
  • identifiera och genomföra automatiseringsmöjligheter
  • Sätta en struktur, processer och rutiner för budget, forecast och uppföljning
  • Skapa skalbara och effektiva arbetssätt och processer för att möjliggöra fortsatt stark tillväxt
  • Säkerställa god intern kontroll
  • Leda och utveckla en grupp på ca 4 personer i Stockholm samt koordinera de outsourcing partners som sköter den löpande bokföringen i vissa av MFEX utländska verksamheter.
Din profil

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och som har minst tio års erfarenhet från redovisning och i rollen som redovisningschef, revisor eller likvärdig roll. Vi söker dig som har arbetat i en internationell verksamhet och är trygg med IFRS.
Meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning och vana att arbeta med utländska dotterbolag. För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar förändring, är nyfiken och har stark affärsförståelse. Du drivs av att arbeta mot mål, är orädd och tycker om utmaningar.

Om bolaget

MFEX, Mutual Funds Exchange är en europeisk plattform för fonddistribution och är oberoende experter inom området. Bolaget erbjuder banker och andra fonddistributörer tillgång till världens största fondutbud med handel, rabatter och fondinformation i de 920 fondbolag som finns representerade på plattformen. Fondbolag får tillgång till fler än 300 distributörer från 51 länder i huvudsak Västeuropa och Asien. MFEX är oberoende med full öppenhet mellan distributörer och fondbolag. Deras kunder inkluderar bland annat; KBC Bank, Société Générale, Keytrade Bank, Handelsbanken, Nordea, Carnegie, Pictet, Danske Bank, Citibank, Edmond de Rothschild och Bank of Singapore.

MFEX grundades 1999 och har huvudkontor i Stockholm, kontor i Umeå, Paris, London, Madrid, Luxemburg, Milano, Genève, Singapore, Malaysia och Hongkong. Majoriteten av MFEX ägs sedan början på 2018 av Nordic Capital. www.mfex.se

Ansökan

I denna rekrytering har MFEX valt att samarbeta med SJR. Urval och intervjuer påbörjas 10 augusti så vänta inte med din ansökan. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på 076-879 91 95 alt på therese.kraft@sjr.se

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot din ansökan via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningschef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 sept 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga