SJR · Publicerad 2 okt 2019

Redovisningsavdelningen består idag av cirka elva personer med ansvar för bokslut och rapportering, likviditet, kund- och leverantörsreskontra samt masterdatafrågor. Caverion arbetar verksamhetsnära och aktivt för ökad digitalisering i samtliga processer. Alla i teamet rapporterar till Head of Finance. Caverion sitter i nya fräscha lokaler Lindhagen (Hornsberg), Kungsholmen, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • ansvar för delar av det legala bokslutet och rapporteringen till koncernhuvudkontoret i Helsingfors, enligt IFRS
  • upprätta årsredovisning och deklaration för de svenska Caverion-bolagen
  • äger ansvaret för skatter och pensioner
  • ansvar för uppdatering och utveckling av finans- och controllingdata i affärssystemet SAP
Tjänsten kommer vara omväxlande då det ständigt sker förändring och utveckling inom ditt område, både inom redovisningsprinciper (IFRS och svensk bokföring), systemmässigt och i arbetssättet. Idag är processerna till stor utsträckning digitaliserade och det är något Caverion ständigt utvecklar vidare. Arbetet som redovisningsekonom är självständigt men många delar av bokslutet görs i samarbete med dina närmsta kollegor. Du har regelbunden kontakt med koncernhuvudkontoret, kollegor inom svenska bolaget i vårt affärsmässiga arbete, och självklart med kollegorna, både inom redovisning och controlling. Rollen ställer höga krav på ett gott lagarbete och alla förväntas stötta andra funktioner i teamet och vi arbetar också nära den operativa verksamheten.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning, t ex kandidatexamen inom ekonomi och som har några års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att självständigt upprättat årsredovisning och deklaration och meriterande är att du även är trygg med skatter och pensioner. Du är en van användare av affärssystem och du behärskar Microsoft Excel väl. Rollen ställer krav på god kommunikativ förmåga på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du analytisk, strukturerad och har ett naturligt sinne för siffor och ekonomi. Vi tror att har god förmåga att samarbeta, med en förmåga att skapa en överblick, och du är genuint intresserad av redovisning. Vi kommer att värdesätta ditt engagemang och din vilja att fortsätta att utvecklas.

Om Caverion
Caverion Sverige AB ingår i Caverion-koncernen som är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors. Koncernen omsatte 2018 cirka 2.2 miljarder euro och har omkring 15.000 anställda inom 10 länder i norra och centrala Europa.

Caverions verksamhet i Sverige har cirka 3000 medarbetare och finns etablerade på drygt 75 orter. Detta gör att du som anställd har stora utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens. Det finns möjlighet att specialisera sig inom sitt kompetensområde samt att bredda sin kunskap till nya arbets- eller teknikområden. Caverion jobbar också med att utbilda och erbjuda anställda internt att ta på sig större roller i form av chefs- och arbetsledarroller.

Mångfald och jämlikhet är självklart för Caverion och fokus ligger på rätt kompetens på rätt plats.

Ansökan
I denna rekrytering har Caverion valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på 08-407 55 14. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-10-27.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsekonom
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga