SJR · Publicerad 16 feb

Trelleborg är en världsledare inom specialutvecklade polymerlösningar som tätar, dämpar och skyddar kritiska applikationer i krävande miljöer. De innovativa lösningarna accelererar kundernas utveckling på ett hållbart sätt. Trelleborgkoncernen omsätter 31 miljarder kronor och har verksamhet i cirka 50 länder. Koncernen består av fem affärsområden: Trelleborg Coated Systems, Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Offshore & Construction, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems, samt verksamheterna Rubena och Savatech. Trelleborgaktien har sedan 1964 varit noterad på börsen, och listas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. www.trelleborg.com

Placeringsort: Stockholm

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta i ett internationellt och dynamiskt företag och som vill vara med att utveckla vår centrala treasuryfunktion, Trelleborg Treasury, med tio medarbetareSom Back Office-medarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefatta;
Netting av koncerninterna betalningar
  • Finansiella betalningar och vissa andra betalningar t.ex. i samband med förvärv och kapitalökning
  • Kontroll och bekräftelse av koncernexterna samt koncerninterna affärer
  • Dagliga avstämningar av positioner och av konton inom koncernens cash pooler
  • Upprättande av dagliga likviditetsrapporter
  • Löpande redovisning- och bokslutsarbete
  • Att leda och vara delaktig i olika utvecklingsprojekt
  • Aktivt leda och driva arbetat med processutveckling
  • Övrigt löpande Back Officearbete
Tjänsten är bred med många utåtriktade kontakter, både internt och externt, och innebär daglig global support till dotterbolagen i transaktionsrelaterade treasuryfrågor.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig med erfarenhet inom Back Office på en Treasuryavdelning, bank eller värdepappersbolag. Du har tidigare varit delaktig i att driva olika utvecklings- och förbättringsprojekt. Det är en fördel om du har ett intresse för system- och digitaliseringsfrågor. Som person är du samarbetsorienterad, driven, analytisk och arbetar strukturerat. Du är serviceminded och känner stort ansvar för ditt arbete. Integritet är viktigt samtidigt som du har lätt att bygga och underhålla relationer med personer från varierande bakgrund i en dynamisk internationell miljö. Då tjänsten innebär mycket interna och externa kontakter med dotterbolag, banker och motparter är det viktigt att du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Trelleborg Treasury med SJR AB. Urvals- och intervjuarbetet påbörjas under första veckan i januari 2018. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult, Karin Van Egeraat, på telefonnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
13 mars
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Kundtjänst
Visa var