SJR · Publicerad 3 augAgility är ett utav de ledande speditionsföretagen med över 22 0000 anställda globalt. Agility är spritt över världen och har egen representation i mer än 100 länder. I Sverige arbetar ca 200 anställda fördelat på sju kontor. Agility fokuserar på att erbjuda sina kunder personlig service och flexibilitet anpassat efter kundernas individuella behov. Agilitys kunder finns inom ett brett urval av branscher såsom bil-, teknik- och retailindustrin. Stockholmskontoret är beläget i moderna lokaler med öppet kontorslandskap i Kista.


Agility söker en självgående och driven Tullchef. Som Tullchef har du övergripande ansvar för att import och export fungerar för den svenska verksamheten. Tjänsten är ett föräldravikariat på 1,5 år med anställning hos Agility. För rätt person finns mycket goda chanser till tillsvidareanställning hos Agility efter föräldravikariatets slut. Tjänsten som Teamledare/Tullspecialist är nämligen vakant. Som Teamledare/Tullspecialist är du arbetsledare för 7 tulldeklaranter samt hanterar konsultation internt och externt i svårare tullfrågor.

Tjänstebeskrivning

I rollen som Tullchef kommer du att ansvara för processerna gällande import och export samt tullager. Du säkerställer nödvändiga tillstånd och dokument med relevanta myndigheter och fungerar som stödfunktion för att säkerställa att medarbetarna gör rätt saker gällande import- och exportprocessen.

I rollen som Teamledare/Tullspecialist har du en delad roll där du dels leder och stöttar 7 tulldeklaranter i det dagliga arbetet och dels arbetar operativt med sedvanliga arbetsuppgifter som förekommer på en tullavdelning med alltifrån import- och exportdeklarationer, transiteringsdokument, tullagerhantering och intrastat till att konsultera kollegor och kunder i tullfrågor. Tjänsten innebär även tulltaxering, tolkning och tillämpning av Tullverkets bestämmelser samt kontakt med myndigheter.

Det här är tjänsten för dig som har en gedigen kunskap inom import- och export. Du välkomnas till professionell men avslappnad arbetsplats där du får möjlighet att bidra med dina kunskaper och färdigheter. Helhetsansvaret är ditt hos en utav de världsledande speditionsföretagen som vill fortsätta växa tillsammans med dig!

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som har arbetat minst 3 år inom tulldeklarering. Du har genomfört tullutbildning. Vi ser gärna att du har genomfört eftergymnasial utbildning inom logistik, juridik, ekonomi eller annat relevant ämne. Det är meriterande men inget krav om du har använt affärssystemet LIS sedan tidigare. Du har vana och är lättlärd i system och dataprogram. Du är flytande i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du driven och engagerad i ditt arbete. Du är självgående, noggrann och har en fallenhet för administration och siffror. Du har lätt för att leda och samarbeta med andra personer samtidigt som du är resultatmedveten och mån om att hålla en god kvalité.

Viktig information

Ovanstående är en rekrytering med anställning hos Agility. Tjänsten är ett föräldravikariat på 1,5 år med anställning hos Agility. För rätt person finns mycket goda chanser till tillsvidareanställning hos Agility efter föräldravikariatets slut. Tjänsten som Teamledare/Tullspecialist är nämligen vakant. Urval och intervjuer kommer att ske löpande med start under vecka 33. Vi rekommenderar dig att ansöka till tjänsten så snart som möjligt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare, Anette Skantz/Recruitment Consultant, anette.skantz@sjr.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 okt
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga