SWECO Sverige AB · Publicerad 8 okt 2021

Rollen
2023 är det övergripande målet för Sweco Sverige att vara nummer 1 på den svenska miljö-, teknikkonsult och arkitektmarknaden. För att kunna vara nummer 1 2023 är vikten av ett proaktivt och affärsnära HR arbete avgörande för att möta linjen och affärens behov och efterfrågan. Omvärldsfaktorer som digitalisering - förändrade affärsmodeller - förändrade arbetssätt gör HR arbetet avgörande för att stödja verksamheten att nå våra långsiktiga mål.

Som HR Partner arbetar man brett över alla divisioner och hjälper och stöttar Regionchefer och Gruppchefer i deras operativa medarbetarfrågor. Vi kallar det för en slags Second Line support.

Exempel på arbetsuppgifter som HR Partner:
  • Ge professionell leverans av HR tjänster som rör arbetsrättslig rådgivning, fackliga förhandlingar, lönesättning, utvecklingsinsatser, målstyrning, rehabilitering, arbetsmiljöfrågor m.m
  • Hantera operativa HR-frågor som skickas vidare från First Line Support inom Hire- to Retire processen. Kan tex handla om arbetstidsfrågor, anställningsvillkor, ledighet, uppsägning etc.
  • Stödja och coacha regionchefer och gruppchefer i att leda sina medarbetare på ett engagerande och effektfullt sätt, tex stötta inför utvecklingssamtal, hur skapa trivsel och engagemang i gruppen, stöd inför konflikthantering, hantera ett rehabiliteringsärende m.m
  • Arbeta tätt med HR Business Partner i utveckling och implementering av HR processer och säkerställa att chefer förstår och leder i enlighet med befintliga HR processer och andra HR strategiska initiativ.
  • Dela med sig av råd, strategier och lösningar baserad på analyserad data och kunskap och bidra till att Sweco utvecklar bra system för att mäta KPI:er, medarbetardata.
  • Vi arbetar som ett lag vilket innebär att vi kraftsamlar när det behövs och hjälps åt att hantera arbetstoppar.
Vem är du?
Vi ser att du arbetat med HR frågor, ur ett operativt perspektiv, under flera år och att du är kunnig inom arbetsrätt. Du har också vanan av att läsa och tolka kollektivavtal och vi ser att du är insatt i arbetsmiljöns lagar och föreskrifter.

Vi vill att du har erfarenhet av att driva HR processer genom chefer i verksamheten och att stödja och vägleda dem i sina medarbetarfrågor. Du måste också känna dig trygg i att genomföra workshops och facilitera chefer och ledare och även kunna arbeta med analys av personalekonomiska nyckeltal och statistiska underlag.

Som person är du trygg i din kompetens, modig nog att komma med förslag och du är businessorienterad. Du är även lösningsorienterad, en riktig doer och en smidig kommunikatör och en god nätverkare. Att du är en teamplayer och har humor ser vi som en grundförutsättning och att du är flytande i både svenska och engelska.

Om Sweco
Sweco levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur och utför tiotusentals uppdrag i 70 länder runt om i världen för att säkerställa rent vatten, effektiv infrastruktur och hållbara energilösningar.Sweco har ca 16 000 medarbetare varav ca 6000 arbetar i Sweco Sverige och omsätter cirka 18,7 miljarder SEK varav cirka 7,2 miljarder SEK i Sverige

Vår kultur på Sweco handlar om hur vi är - det vi gör och hur vi förhåller oss till varandra - våra kunder och vår omvärld. Vår kultur formas av alla oss som jobbar på Sweco oavsett roll och funktion.

Vi vill att tiden på Sweco ska vara den bästa i våra yrkesliv!

På Sweco värderar vi hållbarhet - öppenhet - utveckling och tror på att var och en är nyfiken - engagerad och ansvarstagande i sin grundinställning. Vi fokuserar på våra kunder - kollegor och på oss själva.

Inom HR är vi ett passionerat gäng som präglas av expertis - vi bryr oss om varandra och har kul tillsammans. Vi värdesätter hållbarhet och hjälper varandra att leverera det bästa får vår kund - vår affär och oss själva.

Nyfiken på att veta mer?
Sweco har sin arbetsplats på Gjörwellsgatan 22 i Marieberg.

I den här rekryteringen samarbetar Sweco med Wise Professionals.
Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christina Stenbeck på christina.stenbeck@thepace.se.

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.thepace.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete

Varmt välkommen med din ansökan
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga