Sandbäckens 2 · Publicerad 4 okt 2021

Sandbäckens fortsätter att växa inom installationsbranschen med ett tydligt mål att inom några år vara en av Nordens största aktörer. Planen för att nå målet är en kombination av organiskt tillväxt samt uppköp av mindre och större bolag. Nu söker Sandbäckens en ekonomichef som vill vara med på denna tillväxtresa och arbeta i en dynamisk organisation under stor utveckling. Organisationen kännetecknas av ett starkt decentraliserat entreprenörskap med stort fokus på de lokala verksamheterna som finns runtom i Sverige och rollen som ekonomichef blir viktig för samordning och support.

I rollen som ekonomichef ansvarar du för den dagliga verksamheten inom ekonomifunktionen där du leder, samordnar och utvecklar verksamheten med din fingertoppskänsla och pedagogiska förmåga.

Rollen innebär ansvar för både redovisning, konsolidering och controlling och du jobbar operativt och strategiskt med fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi samt att tillgodose verksamhetens behov. Vi jobbar huvudsakligen i Agresso och AARO. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer att få utlopp för din drivkraft att leda en värdeskapande ekonomifunktion.

Du har personalansvar för 7 medarbetare och rapporterar till CFO för koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Kvalitetssäkring av redovisning, bokslut och huvudsaklig ansvarig för ekonomifunktionen
 • Ansvar för månads- och kvartalsrapporter samt konsolidering av Sandbäckens
 • Fördelning av arbetet inom ekonomifunktionen med personalansvar för 7 personer
 • Planering och prognostisering av kassaflöde
 • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
 • Arbeta med ständig vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
 • Delta i affärsutveckling, kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
 • Delta i M&A arbetet när nya bolag köps och konsolideras in i Sandbäckens
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker en ekonomichef med akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat och brett redovisnings- och controllerarbete, gärna från byggföretag eller verksamhet med stora projekt. Du har tidigare haft personalansvar och framgångsrikt utvecklat och coachat ekonomiteam. Erfarenhet av IFRS och/eller revision är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift samt har god IT- och systemkunskap.

Personliga egenskaper:

Rätt person för rollen har god analytisk förmåga och kan tydliggöra såväl långsiktiga som kortsiktiga mål för organisationen. Du är initiativtagande och självständig med gott omdöme och god personlig genomslagskraft. Vi ser gärna att du är orädd och har integritet och förmåga att leda och utveckla avdelning och medarbetare. Dina ledarskapskompetenser blir oerhört viktiga i en miljö med stark entreprenöriell prägel.

Vad erbjuder rollen som Ekonomichef på Sandbäckens dig?

 • Ett mycket omväxlande och roligt arbete i en organisation med stor framåtanda och målfokus
 • Sandbäckens är för närvarande inne i en mycket spännande och positiv utvecklingsfas vilket är både stimulerande och utmanande att få vara en del av
 • Attraktiva lönevillkor samt möjlighet till investering i Sandbäckens
 • Det är kul att jobba i en decentraliserad organisation full med entreprenörer!
Placeringsort: Stockholm

Om Sandbäckens:

Sandbäckens är en av Sveriges ledande leverantörer av installation och service av rörtekniska lösningar. Verksamheten erbjuder marknaden kostnadseffektiva tjänster inom bland annat VS, kyla, sprinkler, fjärrvärme, och medicinska gaser. Koncernen är idag etablerade genom affärsdrivande dotterbolag på drygt 30-talet orter i Sverige som tillsammans sysselsätter nästan 800 medarbetare. Sandbäckens omsatte cirka 1.5 miljarder SEK 2020. Läs mer om Sandbäckens på sandbackens.se

Sedan april 2021 ägs bolaget av KLAR Partners som är ett oberoende europeiskt private-equity företag, vars fokus ligger på affärstjänster och industrisektorer och investerar främst inom Norden, Benelux och DACH.

Sandbäckens utgjorde KLAR Partner`s första förvärv i Sverige men har nyligen även förvärvat finska Quattro Mikenti Group (QMG) med ambitionen att skapa Nordens främsta aktör inom installationsbranschen.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandbäckens med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm070-712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: "Ekonomichef", "Chef", "Ekonomi"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga