Schibsted Professionals · Publicerad 14 okt 2020

Schibsted Brand Studio fortsätter att växa - och nu söker vi en ny kollega till vårt team på en tillsvidareanställning. Älskar du storytelling, är en lagspelare och gillar egen frihet under ansvar? Då ska du fortsätta att läsa!

Schibsted Brand Studio är en del i Schibsteds kreativa hub Tailor Made Solutions, som i dag består av ett trettiotal medarbetare. Här jobbar allt från kommersiella redaktörer till videoproducenter och kreativa specialister i nära samarbete. Vi är ett engagerat gäng som jobbar tillsammans, hjälps åt och har kul på jobbet. Vi blev nyligen utsedda till världens främsta Brand Studio av Native Advertising Institute. Så sent som i våras utsågs vårt kreativa koncept När Staden Tystnar till Årets Kampanj av TU.

Våra blandade kompetenser är en stor tillgång, som dessutom gör att vi alla utvecklas och lär oss nya saker. Vår vision är att skapa innehåll som både läsarna och våra kunder gillar.

Vi sitter i vanliga fall i Schibsted-huset i centrala Stockholm. Och här är vi kollegor med flera av Sveriges absolut starkaste varumärken. Aftonbladet, Blocket, Klart.se, Omni och SvD är några av alla våra kompisar i huset. Mitt i denna pulserande miljö skapar Brand Studio innehåll i framkant tillsammans med våra kunder.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Och det är här du kommer in i bilden!
  • Tycker du om att skapa innehåll som guidar, inspirerar och engagerar?
  • Går du igång på att hitta "grejen" som gör att läsarna vill läsa och veta mer?
  • Är du intresserad av det mesta, och går igång på såväl ekonomi och motor som inredning, hälsa och resor?
  • Och gillar du att ha många bollar i luften och jobba som både skribent, redaktör och projektledare?
Då är du rätt person för Schibsted Brand Studio!

Vad är det då som vi söker?

Just nu söker vi en redaktör som kan ta plats i Schibsted Brand Studio, som ingår i Schibsted Marketing Services (SMS) med över 200 medarbetare. Du kommer att vara skrivande redaktör och arbeta med storytelling, där du har kontakt med kunden genom hela processen. Tillsammans tar ni fram innehåll, och när vi är live är det du som säkerställer att vi levererar på våra uppsatta mål.
  • Skriva egna texter, samt publicera och optimera ditt innehåll på Schibsteds plattformar.
  • Arbeta med flera parallella kampanjer samtidigt från ax till limpa.
  • Stötta SMS:s säljkår med redaktionella-idéer och uppslag för kommande kampanjer.
Vi ser gärna att du är en redaktör som har jobbat på ett par redaktioner tidigare- antingen på riksnivå eller större lokaltidning. Eller så har du jobbat redaktionellt med att skapa innehåll någon annanstans i mediesektorn.

Du bör vara kreativ, idérik, gedigen erfarenhet av digitala medier och gå igång på storytelling ur ett varumärkesperspektiv. Du gillar att ha koll och planera dina projekt. Det är ett plus om du har erfarenhet av att arbeta tätt tillsammans med kund och reklambyrå. Du är tekniskt framåtlutat vilket för oss innebär att du gillar att lära dig nya verktyg och bemästrar program som Photoshop, InDesign, etc. Inte minst är du driven - och vi tror att du gillar att trolla med knäna.

Ok, så varför ska du välja oss?

Vi har bra förmåner såsom: härliga medarbetare, flexibla arbetstider, mobiltelefon, Macbook laptop, friskvårdsbidrag och fina kontor i centrala Stockholm. Vi älskar också vad vi gör och vi tror starkt på vår vision - empowering people in their daily life.

Empowering you!

Vi bryr oss om dig och fokuserar både på din personliga och professionella utveckling. Därför har vi skapat Schibsted Life, vårt friskvårdsinitiativ! Målet är att skapa en god arbetsmiljö där du kan växa både som professionell och privat person, känna dig engagerad i ditt arbete och tycka om att gå till jobbet varje dag.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi jobbar med löpande urval och sista ansökningsdag är 31/10 - så skicka in din ansökan redan idag! Du kommer även få en enkätundersökning skickat till dig från TrustCruit, svar gärna på den!

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Schibsted is a family of digital consumer brands leading the way across media, online marketplaces and smart digital services. Our media brands - like VG, Aftonbladet, Aftenposten and SvD are renowned for trustworthiness, exceptional journalism and high editorial independence. Our leading marketplaces Finn, Blocket and Tori connect millions of users every month. Digital services like Lendo, Bynk and Compricer are helping consumers to make better choices. Schibsted is on a mission to empower people in their daily life, using tech and data to create innovative products and great user experiences - and to help build a sustainable future.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga