Sharper · Publicerad Igår 10:04

Dahl är ett handelsbolag vilket innebär att inköp, försäljning och logistik är vår kärnverksamhet. Vi ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och har över 100 års branscherfarenhet inom VVS. Vår vision är att vara den ledande värdeskaparen i branschen.

På Dahl drivs vi av att skapa värde för våra kunder, vi är marknadsledande och strävar efter att alltid göra allt lite bättre och att ge våra kunder det lilla extra. På Dahl är vi 1 200 engagerade medarbetare runt om i landet, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Var och en och tillsammans strävar vi efter att upplevas som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta.

Läs mer på www.dahl.se

Till affärsområde Återförsäljare söker vi nu en utesäljare.

Rollen innebär att genom proaktivt arbete utveckla affären inom affärsområdet Återförsäljare. Genom hög kundnärvaro och ett gediget utbud av produkter och tjänster bidrar utesäljaren till att Dahl skall fortsätta uppfattas som branschens ledande värdeskapare. Beställare och motpart hos kund är såväl lokalt ansvarig (exempelvis VD, Butikschef eller Inköpare) som central funktion på större kedjor. Som utesäljare mot återförsäljare är det mest troligt att dina kunder verkar som byggfackhandel, återförsäljare GDS eller e-handlare. Kundbasen återfinns primärt i Mälardalen, tjänsten kan innebära hotellövernattningar.

Huvudsakliga ansvarsområden
 • Utveckla, förvalta och hitta nya affärer med nya kunder inom affärsområdet.
 • Skapa tydliga bearbetningsplaner för dina kunder inom segmentet samt säkerställa att dessa exekveras genom stort eget driv.
 • Proaktivt arbeta med mervärden och koncept.
 • Utmana och utveckla kundens inköp genom aktivt sortimentsarbete.
 • Vara drivande i löpande säljinitiativ.
 • Ansvara för upphandling samt driva pris- och avtalsprocesser.
 • Utbilda kunder i Dahls produkter.
 • Vid behov hjälpa kunden med butikslayout och påfyllnad av produkter.
 • Deltaga på mässor, tävlingar och kampanjer tillsammans med kund.
 • Förhandling.
Din profil

Vi söker en initiativrik person med stark egen drivkraft som älskar affärer - hela vägen från ax till limpa. Man bör trivas i en självständig roll och ha en känsla för att göra rätt prioriteringar samt inneha ett metodiskt och strukturerat arbetssätt. En viktig framgångsfaktor är förmågan att utveckla/utmana kunden och omsätta slutsatser till handlingsplaner och aktiviteter.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du besitter följande kompetenser:
 • Teknisk förståelse, det är meriterande om du har haft insyn i VVS-världen.
 • Gedigen erfarenhet av försäljning B2B/B2C med hög servicenivå - gärna med stort sortiment - exempelvis dagligvaruhandel, detaljhandel eller grossist som el eller byggvaror.
 • Mycket god erfarenhet från samtliga Office program (särskilt Excel och Powerpoint).
 • Svenska och engelska - flytande i tal och skrift.
Är du en prestigelös värdeskapare som kan ta dig an den lilla byggfackhandeln ute i landet lika bra som VD på stora byggkedjan? Har du en kreativ ådra och kan skapa det lilla extra tillsammans med dina kunder, såväl lokalt som centralt? Då tycker vi att du ska söka tjänsten genom att klicka på knappen nedan.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta Johan Ljungberg på telefonnummer +46 (0) 70 417 69 44. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kontaktperson på Dahl är Mikael Cederholm, Affärsområdeschef. Tel: +46 (0) 73 510 09 27. Mail: mikael.cederholm@dahl.se.

Om oss

I denna rekryteringsprocess samarbetar Dahl med Sharper. Sharper är ett nordiskt konsult- och rekryteringsbolag specialiserade på kvalificerat urval av specialistpositioner samt ledande befattningar. Sharper ingår i koncernen The Creativity Family Oy som grundades i Finland 2005. Sharper är verksamma inom Sales & Marketing, Finance, Engineering & Supply chain samt Back office & HR.

Följ oss gärna på LinkedIn Sharper Sweden
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SHARPER SWEDEN AB

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 feb 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Utesäljare

Inga fler liknande jobb tillgängliga