Sick · Publicerad 4 okt 2021

SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 10 000 anställda och en global verksamhet är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. Vi är idag 75 anställda med en omsättning på ca 400 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i affärsområdena Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som redovisningsekonom på SICK kommer du att ansvara för kundreskontran i det svenska (SICK AB) och norska (SICK AS) bolaget samt för hela redovisningen i det norska bolaget.

I rollen kommer du ansvara för kundfakturor, kreditbedömningar, kravhantering, balanskontoavstämningar, avstämning av mellanhavanden mellan koncernbolag, kontroll av kundmasterdata och kontakt med revisorer. Utöver detta kommer du att vara delaktig i bokslutsprocessen, redovisning och momsrapportering för Norge, intrastat rapportering samt parallellt löpande utveckla diverse rutiner inom redovisningsområdet.

Du kommer även att få stötta övriga ekonomiteamet vid behov inom till exempel leverantörsreskontra, priskontroller, attestreglemente, programadministrering och uppdatering av leverantörsregister samt in- och utbetalning av fakturor.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi ser att du har en högskoleexamen inom ekonomi, gärna med inriktning redovisning. Du har 2-5 års erfarenhet av liknande arbete, samt erfarenhet av inköpsorder och elektronisk fakturahantering. En stor merit är om du tidigare arbetat i stora flöden och i affärssystemet SAP och har mycket goda Excel-kunskaper.

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad, samt har förmågan att kunna driva utveckling och förändring. Vidare är du ansvarsfull, noggrann och van att arbeta mot tydliga mål. Vi ser att du gillar att arbeta självständigt och du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och är inte rädd för att hugga i där det behövs. Vidare har du ett systematiskt arbetssätt och är lösningsorienterad med en förmåga att ta initiativ. Då tjänsten innefattar många olika kontaktytor, är det en fördel att du är kommunikativ och ser bra service som en självklarhet.

Övrigt:

Placering: Skärholmen, Stockholm

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Tillträde: så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid

I denna rekryteringsprocess samarbetar SICK med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Carolina Löfgren 070-367 6703, alternativt på carolina.lofgren@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!

Redovisningsekonom
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga