Sigma Young Talent · Publicerad 20 feb

Är du i början av din karriär och är intresserad av javautveckling? Vill du jobba med klientnära system och tycker att bank- och finansbranschen är spännande? Vill du dessutom vara en del i ett kompetent team i en stor och branschledande organisation? Då är detta något för dig!

Om Handelsbanken:
Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 25 länder.

Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 44 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.

Vi på Sigma Young Talent har fått förtroendet att hjälpa till med rekryteringen till Handelsbanken och vi söker nu flera utvecklare med fokus på java och webbutveckling! Missa inte din chans att bli en av Handelsbankens nya stjärnor – varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten:
I denna tjänst kommer du att få arbeta med systemutveckling av bankens webbtjänster som är kopplade till kundmötet, såsom internetbanken. Du kommer även att få arbeta med olika tjänster och applikationer kopplade till kontorsverksamheten.
Det är både volymtunga system som hanterar mycket information och system med komplicerad logik som binder samman Handelsbankens verksamhet i olika länder.

Banken befinner sig i ett spännande teknikskifte och du kommer att få vara med att ta hand om befintliga system och på sikt även utveckla nya. Du erbjuds en klart omväxlande vardag där du ges möjlighet att bidra i hela utvecklingsprocessen, delta i olika projekt, samt också ta systemansvar för ett eller flera system.

Du kommer att jobba i nära samarbete med dina kolleger samtidigt som du får möjlighet att skapa stora kontaktytor mot andra utvecklingsavdelningar och verksamhetsområden inom banken.

Mer konkret innebär tjänsten följande:
  • Utveckling och förvaltning av befintliga och på sikt nya webbtjänster kopplade till bankens slutkunder.
  • Utveckling av tjänster och applikationer som används inom kontorsverksamheten.
  • Möjlighet att jobba i olika delar av utvecklingsprocessen.
  • Vid behov delta i olika utvecklingsprojekt.
  • Systemansvar för ett eller flera system och ansvar för uppföljning av produktion, utvecklingsuppdrag och även kostnader.
Tjänsten är på heltid och är placerad på Handelsbankens kontor i centrala Stockholm.

Utvecklingsmöjligheter:
I denna tjänst får du en möjlighet att komma in i bank- och finansbranschen och lära dig mer om en av Handelsbankens mest strategiska plattformar. Du kommer att kunna bredda och fördjupa din tekniska kompetens, samt bygga ett brett kontaktnät inom banken. Vidare arbetar Handelsbanken aktivt med individuella handlingsplaner för att främja såväl professionell som personliga utveckling, och för rätt kandidat finns det mycket goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen.

Kvalifikationer:
Vi tror att du har en eftergymnasial IT-utbildning och att du är i början av din karriär med viss arbetslivserfarenhet. Kanske är du idag på ditt första jobb och är intresserad av att ta nästa steg i karriären? Vi tror också att du har ett starkt IT-intresse samtidigt som du ser bank- och finansbranschen som intressant. Som person är du ansvarstagande, kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

De tekniska kvalifikationerna är följande:
  • Kunskaper inom javautveckling
  • Erfarenhet av HTML, javascript och XML
  • Erfarenhet av ClearCase eller liknande
Har du dessutom jobbat med enhetstester så är det starkt meriterande. Slutligen kräver tjänsten att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Intresserad av att veta mer eller av att ansöka till tjänsten?
Tycker du att tjänsten låter intressant och tror att den skulle passa dig? Då vill vi mer än gärna ha din ansökan! Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt med tänkt start i början av maj 2018, och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Olivia Olaisson på olivia.olaisson@sigma.se.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak – unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter överenskommen tid finns det möjlighet att övergå i anställning hos kund. Under din tid som konsult hos Sigma kommer du ges möjlighet att vara med på våra konsultmöten och kompetensträffar.

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.
+ Läs mer om företaget