Sigma · Publicerad 14 nov

Om Handelsbanken:
Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag drygt 11 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 24 länder.

Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 42 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.

Vi på Sigma Young Talent har fått förtroendet att hjälpa till med rekryteringen till Handelsbanken och vi söker nu en junior javautvecklare och applikationsförvaltare! Missa inte din chans att bli en av Handelsbankens nya stjärnor! Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten erbjuder:
I denna tjänst får du en möjlighet att komma in i bank- och finansbranschen och lära dig mer om Handelsbanken. Affärsområdet ansvarar för bankens Data Warehouse för riskdata och de BI-verktyg som används för åtkomst av data och analys. Du kommer erbjudas möjlighet att bredda och fördjupa din tekniska kompetens samt bygga ett brett kontaktnät inom banken. För dig som kommer in i gruppen och har ambitionen att utvecklas finns en tydlig introduktionsplan innefattandes stöttning av seniora kollegor samt utbildning i form av kurser från SAS. Du skapar därmed själv en mycket bra grund för fortsatta kvalificerade och intressanta arbetsuppgifter inom koncernen.

Om tjänsten:
Du kommer att ingå i teamet som ansvarar för Handelsbankens SAS-plattform. Verksamheten expanderar och behöver därför stärkas upp med fler juniora systemspecialister. I tjänsten kommer du att få möjligheten att arbeta med hela förvaltningsflödet, från att säkra den dagliga driften till att utveckla ny funktionalitet. Handelsbanken har flertalet spännande projekt på gång och du kommer att få möjlighet att delta i dessa.

Handelsbanken använder SAS Risk Management for Banking och Model Implementation Plattform för att analysera bankens finansiella risker samt producera rapporter till berörda myndigheter i och utanför Sverige. I din roll kommer du få arbeta med stora datamängder och verksamhetskritisk information i ett av bankens mest vitala system samt säkerställa att verksamheten har rätt underlag för rapportutveckling och rapportering. Utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med verksamheten vilket gör att det finns stora möjligheter att fördjupa dina kunskaper om riskhantering inom bank och finans. Du kommer även ha kontakt med flera andra utvecklingsområden inom banken.

Exempel på arbetsuppgifter som denna tjänst innefattar är teknisk förvaltning inom SAS-plattformen och övervakning, utveckling av ny funktionalitet, test av hela flödet i samband med implementering av ny försäljning samt ha kontinuerlig dialog med representanter från verksamhetssidan och hantering av krav.

Tjänsten är på heltid och placerad på Blasieholmen i centrala Stockholm.

Kvalifikationer:
Vi ser att du har utbildningsbakgrund inom systemvetenskap, data/teknik eller teknisk fysik. Som person tror vi att du är kommunikativ, uppskattar en miljö som präglas av högt tempo och där arbetsuppgifterna snabbt kan förändras. Vi tror också att du uppskattar att arbeta i team och att du gärna delar med dig av dina kunskaper.

De tekniska kvalifikationerna som tjänsten kräver är följande:
  • Utbildad inom IT eller dylikt vid högskola eller universitet.
  • Goda kunskaper inom systemutveckling, t ex inom java.
  • Intresse för Business Intelligence och viljan att fördjupa dig inom domänen.
Det är även meriterande om du besitter:
  • Grundläggande kunskaper kring relationsdatabaser och SQL.
  • Kunskaper kring SAS, Dl Studio eller annat ETL-verktyg, samt kunskaper kring Linux och DB2 är starkt meriterande.
Vidare kräver tjänsten att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Intresserad av att veta mer eller av att ansöka till tjänsten?
Tycker du att tjänsten låter intressant och att den skulle passa dig? Då vill vi mer än gärna ha din ansökan! Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Sahlin på maria.sahlin@sigma.se alternativt 070-2065216

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Kontakt
Mejla maria_sahlin

Inga fler liknande jobb tillgängliga