Sigma · Publicerad Idag 00:00

Om Visma
Vismakoncernen är Nordens ledande leverantör av produkter, tjänster och internetlösningar för redovisning, löner, outsourcing, anbud, inköp, betalningar och handel. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 340 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har över 5 600 anställda, varav 1 700 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Dotterbolaget Visma Retail AB hjälper aktörer inom detaljhandeln att attrahera sina kunder till handelsplatsen, öka försäljningen genom förbättrad shoppingupplevelse och skapa lojala kunder. Detta genom smart användning av teknik som stödjer nödvändiga processer på alla nivåer. Vi erbjuder helhetslösningar inom butiksdata och kringtjänster. Som exempelvis kassaapplikationer, backofficelösningar och centrala system för styrning av kedjeföretag samt tjänster som projektledning, implementation, support och IT-drift.

Nu söker Visma Retail en erfaren IT-projektledare och vi på Sigma Resources har fått i uppdrag att hjälpa till med rekryteringen!

Om tjänsten
Retailbranschen utvecklas nu snabbt med IT som nav och möjliggörare. Butikslösningarna blir mer innovativa och ställer samtidigt mycket höga krav på driftsäkerhet och prestanda. För att möta dessa behov, samt för att leda våra kunder i utvecklingen av verksamheten, söker Visma Retail nu en erfaren projektledare som är van att arbeta i utmanande projekt och som uppskattar kontinuerlig utveckling. Tjänsten är placerad på Lindhagensgatan i Stockholm.

Visma Retail driver ett flertal IT-projekt baserade på sin egen produktportfölj där projekt och leveranser växlar mycket i karaktär och storlek. Analyser, mjukvaruutveckling, utrullningar och hela implementationsprojekt där Visma Retail erbjuder lösningar med totalansvar är några exempel på typiska uppdrag för deras projektledare.
  • Du kommer att ha ett brett ansvarsområde där du ansvarar för projektets samtliga leveranser.
  • Du planerar projekten, leder och stöttar projektmedlemmar, samt rapporterar tid och budget.
  • Dina kontaktytor i leveranserna kommer att förutom din projektgrupp att vara kundstyrgrupper, interna styrgrupper och kundteam samt underleverantörer.
  • Du kommer att ingå i ett team med ca 5 projektledare som verkar inom ramen för ett sammanhållande projektkontor.
  • Kravarbete i mindre projekt. I de större projekten så är det arkitekterna som leder detta.
Din profil
Du har 6+ års erfarenhet av att framgångsrikt leda komplexa IT-projekt för affärskritiska verksamheter. Visma Retail arbetar enligt PPS och ITIL och vi ser gärna att du är förtrogen med minst en av dessa metoder.

För att passa i rollen ser vi att du idag arbetar som IT-projektledare och har lett projekt från kravfas hela vägen till leverans. Du är en driven person med projektledningskaraktär inom IT där du brinner för komplexa IT-lösningar och trivs med att vara en samordnande kraft för att åstadkomma förändringar.

Som projektledare är du strukturerad, driven och självgående. Än viktigare är dina ledarskapsegenskaper där vi förväntar oss såväl mycket god social och kommunikativ förmåga som en genomgående kommersiell förståelse.

En god teknisk förståelse och erfarenhet av affärssystem är meriterande.

Vi erbjuder
För rätt kandidat finns stora möjligheter till utveckling. En stimulerande och utvecklande arbetsplats med trevliga och passionerade arbetskamrater i ett expansivt företag som levererar helhetslösningar inom IT. Visma Retails kunder är stora, välkända butikskedjor med affärskritiska system som i sin tur ställer höga krav på leveranserna beträffande tid och kvalitet. Du får arbeta på ett expanderande och modernt företag som ligger i framkant när det gäller avancerade tekniska lösningar där du får möjlighet att implementera erfarenheter och införskaffa nya kunskaper, växa och utvecklas.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Visma Retail med Sigma Resources. Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och är en rekrytering till Visma Retail. Ditt CV och personliga brev skickar du in genom att klicka på ansökningsknappen. Har du frågor får du gärna kontakta rekryteringsansvarig Maria Söderlund på 070-210 27 05 eller maria.soderlund@sigma.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga