Sigma · Publicerad 23 sept

Är du en systemutvecklare som jobbat ett år med utveckling av finansiella system? Jobbar du kanske som konsult inom området och är intresserad av att sitta på kundsidan? Och har du dessutom ett intresse för den finansiella marknaden? Då tror vi att det här jobbet är något för dig!

Om Handelsbanken:

Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 25 länder.

Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 44 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten:

Vi söker en systemutvecklare med teknisk profil till Handelsbankens installation av Front Arena Prime som levereras av FIS (tidigare Sungard). Som systemutvecklare kommer du att jobba i ett team tillsammans med representanter från verksamhetssidan i en dynamisk miljö och med varierande arbetsuppgifter. Det är flera stora projekt planerade där du kommer att få möjlighet att delta, samtidigt som den löpande verksamheten innebär både nyutveckling i och förvaltning av Prime. I rollen kommer du också att få arbeta med applikationsdrift och få möjlighet att hjälpa till på tekniksidan.

Du kommer att få vara med och påverka utvecklingen i en av de viktigaste grundstenarna i Handelsbankens strategiska plattform. Det dagliga arbetet innebär många kontakter med verksamheten, men också med flera teknikområden inom banken.

Systemen är baserade på FIS (tidigare Sungard) Front Arena Prime och utvecklingen sker i Python och SQL. Förändringstakten inom organisationen är hög och hela verksamhetsområdet ger stora möjligheter att utveckla såväl din IT-kompetens som din verksamhetskompetens. Som utvecklare kommer du att få goda möjligheter att både bredda och fördjupa din tekniska kompetens och du kommer också att bygga upp ett brett kontaktnät i banken.

Arbetsuppgifternas omfattning varierar - det är allt ifrån kortare insatser motsvarande ett par timmars arbete, till längre och mer tidskrävande uppgifter till exempel i samband med projekt. Det är viktigt att du som person trivs med att arbeta i en miljö där det händer mycket och att du är duktig på att prioritera dina arbetsuppgifter.

Utöver ovanstående kommer du också att ha ansvar för den tekniska supporten en halvdag per vecka. I övrigt tillämpar Handelsbanken 38,5 timmars arbetsvecka och arbetet tillåter viss flexibilitet.

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm och ska tillsättas snarast.

Kvalifikationer:

Vi tror att du är en driven person som gillar att arbeta i en roll där tempot är högt och där arbetsuppgifterna snabbt kan förändras. Vi tror också att du uppskattar att arbeta i team och att du gärna delar med dig av dina kunskaper samtidigt som du också kan arbeta självständigt och fokuserat när så krävs. Du har också ett genuint intresse för bank- och finansmarknaden.

Du är utbildad civilingenjör och om du dessutom har läst finansiell matematik så är det starkt meriterande.

De tekniska kvalifikationerna som tjänsten kräver är följande:
  • Minst 1 års erfarenhet av Front Arena Prime eller motsvarande finansiellt system, exempelvis Calypso, Murex, Sophis eller Kondor+ (K+).
  • Kunskaper inom programmering gällande SQL och Python.
  • Erfarenhet av de tekniska delarna kring Front Arena Prime alternativt ett intresse att lära dig mer om detta.
  • Intresse för den finansiella marknaden och dess produkter.
Vidare kräver tjänsten att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Intresserad av att veta mer eller av att ansöka till tjänsten?

Tycker du att tjänsten låter intressant och att den skulle passa dig? Då vill vi mer än gärna ha din ansökan! Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Rebecka Ekberg på rebecka.ekberg@sigma.sealternativt 070-660 21 22.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sigma är ett ledande konsultföretag som arbetar för att öka sina kunders konkurrenskraft. För att nå dit kombinerar vi vårt tekniska know-how med ett brinnande intresse för att ständigt utveckla bättre lösningar. Vi är 1 700 medarbetare i elva länder.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga