Signpost · Publicerad 22 sept

Om uppdragsgivaren:

Euroclear Sweden AB (ES) är den centrala länken mellan utgivare och ägare/förvaltare av finansiella instrument och har därmed en central roll i det finansiella systemet.

Som central värdepappersförvarare och clearingorganisation har Euroclear Sweden till uppgift att långsiktigt tillhandahålla säkra och kostnadseffektiva tjänster för hantering av aktier och andra finansiella instrument. Stora delar av den svenska kapitalmarknaden hanteras hos Euroclear Sweden. Sedan 1 november 2008 ingår Euroclear Sweden i Euroclear Group som har sitt säte i Bryssel.

Om uppdraget:

Till avdelningen Commercial på Euroclear Sweden söker vi nu en Senior Sales & Relationship Manager med strategiskt och operativt ansvar över Sales&Relationship Management funktionen och med personalansvar över i dagsläget två personer. I takt med EUs förändrade regelverk inom området vill Euroclear stärka sin unika position för att fortsätta att tillgodose kundernas behov idag och i morgon i en utvecklande och allt mer konkurrensutsatt marknad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för den nya chefen är:
  • Organisera och leda avdelningens arbete utifrån uppsatta affärsmässiga mål, på kort operativ sikt och på längre strategisk.
  • Bygga och bibehålla starka kundrelationer och utveckla affärer hos nya och befintliga kunder.
  • Utveckla och implementera försäljningsprocesser och marknadsplaner, koordinera arbetet med övriga avdelningar för högsta effektivitet och kundnöjdhet.
  • Identifiera nya affärsmöjligheter inom alla segment samt idka omvärldsbevakning för att möta framtida förändringar, i nära samarbete med Product Management.
  • Budgetering, prognoser samt uppföljning av resultat, nyckeltal och prestation på avdelningen.
  • Identifiera riskområden och övervaka kvalitet i leverans gentemot kund.
  • Ansvara för utveckling av personalen.
Du ingår i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till Nordic Head of Commercial. Din arbetsplats blir i Waterfront Building i Stockholm City.

Vem är du?

Vi söker dig med lång erfarenhet av relationsskapande försäljning. Du har dokumenterade goda resultat inom området säljledning, utverkande av säljprocesser och som chef för relationsship managers.

Vi vill att du har en god förståelse för den slags affär som Euroclear och Euroclears kunder har med varandra samt intresse för de framtida utmaningarna inom området.

Din egen förmåga till att skapa och bibehålla starka kundrelationer samt utveckla dessa är helt avgörande.

Du är en resultatorienterad person med starkt driv, van att arbeta självständigt mot uppsatta mål och också skicklig i att själv prioritera, delegera och följa upp arbetet inom ditt ansvarsområde.

Visst resande inom och utom Sverige kommer ingå och krävas i arbetet. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är också ett krav.

Euroclear erbjuder dig ett stimulerande och utmanande arbete samt en möjlighet att bidra med dina erfarenheter på en marknad där konkurrens, i alla fall delvis, är en ny företeelse.

Intresserad?

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Fredrika Schartau 070-510 71 30 eller Cecilia Nässlander 073-661 09 04.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Försäljningschef
Rekryteringen hanteras av
Signpost

Inga fler liknande jobb tillgängliga