Silex Microsystems · Publicerad 6 feb

Silex Microsystems fortsätter att växa och vi rekryterar nu till en spännande roll som processingenjör inom området Slipning och Polering. Rollen passar dig som vill vara en del av ett företag i teknikens absoluta frontlinje.

Din roll

Silex Microsystems erbjuder en inspirerande högteknologisk miljö med mycket kompetenta medarbetare och är ledande inom sitt område.

Som processingenjör arbetar du i renrumsmiljö med produktion av MEMS. Dina arbetsuppgifter är praktiskt inom produktion, men också med nyutveckling av processer och förbättringsarbete.

Du kommer att jobba i ett team bestående av operatörer och servicetekniker i funktionen Slipning och Polering, som innebär en noga kontrollerad förtunning av halvledarmaterial. Du rapporterar till areachefen på Backend och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Process- och utrustningsansvar för Slipning och Polering med tillhörande utrustningar.
  • Utveckla nya och förbättra befintliga produkters slip- och/eller poleringsprocesser.
  • Dokumentera processerna och utbilda operatörer i användandet av dessa.
  • Samarbete med leverantörer.
  • Delta aktivt i startmöten samt återkopplingar till projektledning och/eller kund.
  • Bidra med resursplanering/optimering på areafunktionen.
Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med en examen i Teknisk fysik, Materialteknik eller liknande.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete med högteknologisk utveckling, tillverkande industri eller keramisk materialbearbetning samt processkontroll och processtyrning.
Erfarenhet av halvledartillverkning och/eller MEMS är meriterande.

Som person är du driven och självständig med ett fokus på teknisk problemlösning. Du har god dokumentationsförmåga, har lätt att ta in komplex teknisk information och är strukturerad.
För att lyckas i rollen behöver du vara logisk, effektiv, praktiskt lagd och ha ett intresse för processförbättringar. Då rollen också innebär leverantörskontakt och samarbeten internt och externt, är du kommunikativ och social.

Du behärskar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Svenska Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, i vissa fall ner på nanonivå, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 530 Mkr och har 200 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001:2008.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Processingenjör