Skandia · Publicerad 22 nov 2021

Välkommen till Skandia. Här kan din insats göra verklig skillnad. Det kräver förstås ditt engagemang och din vilja att utveckla dig själv, kollegorna och affären. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer - vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Nu ser vi fram emot din ansökan!

Lösningsarkitekt, IT Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt Stockholm

En ledande roll inom Skandia

Gillar du att motivera andra. Är du bra på att förklara och förankra dina idéer? Är du i din "comfort zone" när det diskuteras, prioriteras och förhandlas om vad vi ska göra. Gillar du att vara den man vänder sig till när man har en fråga? Då ska du fortsätta att läsa.

På Skandia jobbar vi agilt enligt SAFe-ramverket. Rollen som domän- och lösningsarkitekt för Försäkring innebär att du arbetar i tågledningen med backloggen och ser till att vår arkitekturella landningsbana är uppdaterad och relevant. Du driver arkitekturella mönster och stöttar våra team som består av utvecklare, mjukvaruaruarkitekter och testare. Du samverkar med flertalet andra arkitekter inom området för att uppnå största möjliga nytta. Du förklarar hur varje del vi gör passar in i helheten både i tåget och totalt på Skandia.

Rollen som domän/lösningsarkitekt innebär en nära relation med affären och att vara delaktig i affärplaneringen. Att skapa förutsättningar på mer strategisk nivå för att vägleda och driva större initiativs roadmaps över längre tid.

Det innebär också att många av dina dagliga kontakter utanför tåget är med affären och våra andra tåg för att påverka och synkronisera planer och förflyttningar tillsammans. Ser du framtida behov och kan föreslå förändringar tar du en naturlig plats i den dialogen.

... Du är en naturlig del i att belysa och hålla den röda tråden i förflyttningarna vi gör. Det innebär både att rita upp målbildsarkitekturer och samtidigt balansera med det vi har idag. Det innebär också att bryta ner stora initiativ i mindre delar som i sig själva kan leverera värde fortast möjligt. Naturligtvis är du en del av vår arkitekturprocess och tillhörande forum för att säkerställa att vi har det vi behöver för att fatta rätt beslut. Du arbetar proaktiv och ser till att ta fram och uppdatera arkitekturbeskrivningar och stöd till teamen. Du tar fram material, riktlinjer och stöd där det eventuellt saknas.

Det här önskar vi av dig

Just för den här rollen inom Försäkring är det bra om du har
  • Försäkringserfarenhet (Liv/pension)
  • Erfarenhet av att arbeta enligt SAFe-ramverket
  • Erfarenhet av arbete med extern leverans och tillhörande samarbete
Vi ser fram emot din ansökan !
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur

Inga fler liknande jobb tillgängliga