Solera · Publicerad 11 sept

Vi söker nu en drivande och ambitiös Group Controller till Solera Beverage Group med placering på Solera Sveriges trevliga kontor i Frihamnen, Stockholm. Detta är en spännande och utvecklande roll för dig som vill arbeta självständigt med koncernredovisning och koncernrelaterade frågeställningar samtidigt som du får vara med och utveckla controlling och operationell rapportering i ett spännande och dynamiskt bolag.

Tjänsten innebär att du har ansvar för bl a Solera Beverage Groups koncernredovisning. Vilket innebär ett ansvar för att koncernbokslut och rapporter håller god kvalitet, samt för utveckling och förbättringar inom detta område. Du kommer att rapportera till och arbeta nära koncernens CFO och ha stor variation i dina arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Koncernredovisning/konsolidering (månads- och årsbokslut, prognoser och budget)
 • Systemägarskap och utvecklingsansvar för koncernkonsolideringssystemet Aaro
 • Moderbolagets och koncernens årsredovisningar enligt IFRS
 • Utveckla, analysera och följa upp den operationella rapporteringen
 • Ansvara för Treasury-verksamheten inkl. Cashpool
 • Sammanställa data om marknadsutvecklingen i de olika länderna
 • Stödja CFO i olika frågor och projekt och ibland driva egna projekt
 • Redovisningsfrågor och regelverk
 • Managementrapportering
 • Skattesamordning
 • Revisionsprocessen inklusive samordning för de utländska dotterbolagen
 • Kontakter med ekonomichefer i dotterbolag samt revisorer
 • Instruktioner och riktlinjer till dotterbolag
 • Uppföljning och analys av finansiell information, nyckeltal mm
 • Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer avseende bokslut, rapportering och uppföljning mm
 • Bolagsformalia
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom med flera års erfarenhet av redovisning samt praktisk erfarenhet av koncernredovisning. Då du självständigt kommer att ansvara för koncernredovisningen är det viktigt att du är trygg och självgående i din roll. Erfarenhet av koncernredovisningssystemet Aaro och redovisning enligt IFRS är mycket meritande. Erfarenhet av arbete med många valutor, valutasäkringar etc. värderas också högt.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, kvalitetsmedveten, ansvars- och initiativtagande. Du är bra på att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska. Du har också en god pedagogisk förmåga och ett socialt och positivt sätt då du kommer att ha en stödjande roll gentemot dotterbolagen. Du är intresserad av systemfrågor och har mycket goda kunskaper i Excel och gärna även PowerPoint. Du tycker om att arbeta självständigt i en mindre grupp men med kontakter både i och utanför Sverige och med ca 10 resdagar per år. Om du dessutom lockas av att ibland arbeta med vitt skilda saker kommer du att trivas i rollen som Group Controller inom Solera Beverage Group.

Om Solera Beverage Group

Solera Beverage Group är en nordisk koncern, med säte i Norge, som består av ett flertal bolag i Norge, Sverige och Finland. Solera Beverage Group importerar och säljer framför allt viner men även sprit, öl och andra alkoholhaltiga och alkoholfria drycker till den nordiska marknaden. Solera Beverage Group har sedan starten haft en snabb och medveten tillväxt. Idag är vi en av de största importörerna i Norden med 140 anställda och en nettoomsättning på drygt 1,6 miljarder NOK. Solera Beverage Group finns i Sverige representerat av Solera Sverige.

Besök gärna även www.solerabeveragegroup.com

s

I denna rekrytering samarbetar Solera Beverage Group med Meritmind. För mer information kring tjänsten eller vår process, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Anette Wickholm 070-712 98. Tjänsten skall tillsättas under hösten och intervjuer och urval kommer att ske med början i augusti efter semestrarna så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 augusti 2017.

Business controller, Business analyst, Project controller, Senior Controller, Expence controller, Controller, Analyst, Group Controller, Audit, Financial manager, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Accountant, Senior accountant, Financial accountant, Group Accountant affärscontroller, verksamhetscontroller, interncontroller, prognos, budget, regionscontroller, revision, koncernredovisning, Aaro, IFRS
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB