Sophiahemmet · Publicerad 12 jan 2021

Tycker du om att vara delaktig i att bygga upp effektiva arbetsprocesser som skapar tydlighet i ekonomistyrning? Känner du dig bekväm i att hantera alla uppgifter som ingår i rollen som Business Controller? Då ska du fortsätta läsa!

För Sophiahemmets räkning rekryterar vi en Business Controller som ska vara delaktig i alla delar av ekonomistyrningsarbetet ut mot de tre affärsområden Sophiahemmet har. Som Business Controller kommer du ansvara för budget-, prognos- och uppföljningsarbete. I rollen kommer du ha ett ansvar i att fortsätta utvecklingen av att etablera ett mer digitaliserat arbetssätt, troligtvis via implementationen av en ny budgetplattform. Som Business Controller rapporterar du till CFO och arbetar i Sophiahemmets lokaler på Valhallavägen i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Ansvar för budget- och prognosprocess mot Sophiahemmets tre affärsområden
 • Rapportering och analys av resultat
 • Vara drivande i utvecklandet av BI- och budget tillsammans med CFO
 • Utveckla effektiva rutiner och stödrapporter mot verksamheten
 • Arbeta proaktivt för att bidra till organisationens effektivisering och utveckling ur ett ekonomiskt perspektiv
 • Stötta verksamhetschefer med analyser
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en högskoleexamen inom ekonomi med ett antal års erfarenhet från en controllerinriktad tjänst, gärna från ett personalintensivt företag. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med uppföljning av budget och prognos, gärna i ett företag med olika verksamhetsgrenar. Du kan sätta dig in och analysera resultat, avvikelser och utfallet av olika förbättringsåtgärder. Du har tidigare arbetat i något typ av BI-verktyg och du har varit del i att ta fram rapporter som underlättar uppföljningen av verksamheten. Om du tidigare har varit med vid kravställning och implementation av ett IT-system eller BI-verktyg ser vi det som meriterande. Vidare är du riktigt duktig i Excel och har stor systemvana. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som Business Controller ser vi att du är driven och har god affärsförståelse samt intresse för siffror. Du är målinriktad, arbetar effektivt och växer med ansvar. Du tycker om att vara involverad i olika problemställningar som involverar både ekonomi och verksamhet där du agerar som bollplank och använder din analytiska förmåga. Till detta är du också lyhörd och kan förstå din del i en komplex organisation och ett mångfacetterat tjänsteerbjudande som Sophiahemmet erbjuder. Du är nyfiken i din natur och vill förstå hela värdekedjan från tjänsteerbjudande till faktiskt resultatutfall. Du är kommunikativ och besitter förmågan att kunna förklara siffror på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Som Business Controller trivs du också att ta en större ansvar i att avlasta CFO och andra delar av organisationen.

Vad erbjuds du i rollen på Sophiahemmet?
 • Sophiahemmet är en stor, diversifierad och välrenommerad koncern som för rätt individ kan erbjuda goda möjligheter till fortsatt utveckling
 • Att få utveckla rollen som Business Controller.
 • En position där du kommer kunna påverka och skapa förändring som kommer till nytta för hela koncernen
 • Ett nära samarbete med verksamhetschefer, beslutsfattare och CFO.
 • Utveckla organisationens processer kopplat till ekonomistyrning och uppföljning.
Placeringsort: Stockholm

Om Sophiahemmet:

Sophiahemmet ideell förening bedriver sjukvård, utbildning och forskning i nära samverkan sedan 1884. Inom Sophiahemmet AB, ett helägt dotterbolag till Sophiahemmet, ideell förening, ingår

Sophiahemmet Sjukhus som bedriver högkvalitativ specialistvård i samverkan mellan ett femtiotal självständiga vårdgivare. Därutöver ingår även Sophiahemmet Facility mangament med uppdrag att ansvara för drift och utveckling av sjukhusets fastigheter och tjänster till områdets hyresgäster. Sophiahemmet Högskola är en ledande aktör inom utbildning och forskning inom hälsa, vård och omsorg. Högskolan erbjuder utbildning på grund, avancerad och forskarnivå.

Arbetet på Sophiahemmet vägleds av följande värdegrund; Professionalism, Engagemang, Tillgänglighet och Tradition. Verksamheterna är belägna på Valhallavägen i Stockholm. Mer information hittar du på www.sophiahemmet.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sophiahemmet med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV..
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, Business controller, Senior Business Controller, Financial Analyst, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga