Statens Fastighetsverk · Publicerad Igår 11:14

Vi behöver nu förstärka vår förvaltningsorganisation inom fastighetsområde Ulriksdal och söker därför en förvaltningsassistent som kommer att vara stationerad i Ulriksdal, Solna. Fastighetsområdet har lokalkontor bland annat i Ulriksdal, Strömsholm och Rosersberg och vi förvaltar exempelvis Ulriksdals slott, Rosersbergs slott, Strömsholms slott och Gripsholms slott och alla byggnader på dessa fastigheter.

Din roll
Som förvaltningsassistent är din huvuduppgift att vara ett stöd till fastighetschefen, förvaltare, tekniska förvaltare och driftgrupp med fokus på ekonomiska och administrativa uppgifter inom fastighetsområdet. Du kommer att arbeta med leverantörs- och kundreskontra, betalningar och påminnelser samt vidarefakturering mot kund. En viktig arbetsuppgift är att efter samråd med fastighetsförvaltare upprätta och administrera hyreskontrakt och arrendeavtal.

Du kommer även att vara en viktig länk mot våra hyresgäster och andra intressenter exempelvis genom upprättande av informationsbrev, men även genom att ge service via telefon och delta på vissa hyresgästmöten och informationsmöten. Tjänsten innefattar även till viss del arbete med budget och prognoser och personaladministration samt övriga på avdelningen förekommande administrativa arbetsuppgifter. Du är direkt underställd fastighetschefen.

Din profil
Vi söker dig som är gymnasieekonom eller motsvarande. Du har något års erfarenhet av arbetsuppgifter inom ekonomi och administration samt har god datavana med goda kunskaper i Office-paketet. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du har en fastighetsutbildning. Är du dessutom bekant med systemen Agresso, PM och Fast2 samt har tidigare arbetat med hyresavtal ser vi det som en fördel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du klarar av att ha många bollar i luften och ha god förmåga att prioritera rätt uppgifter. Du är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och en vilja att jobba i olika system. Liksom att du är handlingskraftig, strukturerad och kan arbeta självständigt.

Tjänsten är säkerhetsklassad. Du måste därför vara svensk medborgare för att kunna söka tjänsten.

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning ochvärdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Sista ansökningsdag är 26 mars 2019 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Mats Falkenäng

Fastighetschef

010 478 73 11
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter - däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.
+ Läs mer om företaget