Statens Fastighetsverk · Publicerad 25 mars 2020

Staben IT och digital utveckling är organiserad i 4 enheter och i rollen som systemförvaltare IT-arbetsplats kommer du att tillhöra enheten Drift och teknik. På enheten ingår du i det team har ansvar för IT-arbetsplats och IT-support. Vi sitter på SFV:s huvudkontor, i nyrenoverade lokaler, centralt vid Slussen.

Din roll
Du kommer att ansvara för IT-arbetsplats, utskrift, scanning samt licenshantering. Du kommer arbeta med installation, felsökning och leverans av datorer. Du kommer även att arbeta med paketering och distribution av programvaror samt säkerhetspatchning av operativsystem på klienter.

Din profil

Vi söker dig som har arbetat med manageringssystem såsom Microsoft SCCM eller IVANTI Endpoint manager samt från administration i Microsoft Office 365 och Microsoft AD. Du behöver ha erfarenhet från arbete av 2nd line support.

Dessutom behöver du ha aktuell kunskap i:
  • Design av IT-arbetsplats
  • Installation och konfiguration IT-arbetsplats
  • Test och verifiering av IT-arbetsplats
  • Utskrift och scanning
  • Administration av virtuella arbetsstationer
  • Certifikat och kontohantering
  • IT-säkerhet
Utöver detta är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska. Du behöver ha B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från:
  • Paketering och distribution av programvara
  • Arbete med MDM-verktyg (ex. MobileIron, Microsoft Intunemm)
  • Arbete med virtualiseradeklientmiljöer (ex. Citrix, tunna klienter mm)
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är det viktigt att du är självgående, prestigelös och har en god laganda. Då du kommer ha många olika kontaktytor behöver du både vara relationsskapande och samarbetsorienterad. Utöver detta är det viktigt att du är ambitiös och har ett strukturerat arbetssätt där du kontinuerligt bevakar ny teknik och drivs av att ligga i framkant inom ditt område.

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-04-08 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Patrik Blomgren

Enhetschef

010 478 73 72
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är cirka 400 engagerade och kompetenta kollegor som behöver bli fler för att lyckas med vårt unika uppdrag: att förvalta byggnader och miljöer som den svenska staten äger och som har eller har haft en väsentlig roll i Sveriges historia. Var med och förvalta natur och kultur mellan kust och fjäll, slott och koja. Hoppas att vi ses!

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga