Stockholm Exergi · Publicerad 2 juni 2021

Om Stockholm Exergi
Vi värmer 800 000 stockholmare. Dygnet runt, året om ser vi till att den växande Stockholmsregionen har tillgång till värme, kyla, el och hållbar hantering av avfall. Ett arbete som bidrar till att göra Stockholm mer hållbart, med potential att bli världens första klimatpositiva huvudstad! Stockholm Exergi ägs till hälften av Stockholm stad, hälften av Fortum. Stockholm Exergi anläggningar är välkända delar av stadsbilden i Stockholm, från Brista i norr till Högdalen i söder. Det är här vi skapar fjärrvärme och el av solenergi i biobränsle, spillvärme från avloppsvatten och avfall som inte kan återvinnas, och det är här vi utvinner kyla ur sjövatten. Med smarta digitala tjänster erbjuds kunderna effektiv energioptimering.

Stockholm Exergi är en av världsledande aktörerna när det gäller tekniken för koldioxidinfångning, för Stockholm Exergis del är fokus möjligheten att på så sätt skapa kolsänkor, eller så kallade minusutsläpp, genom BECCS (Bio Energy Carbon Capture and Storage).

Stockholm Exergi är ett företag som kontinuerligt genomför stora infrastrukturprojekt. Nyligen invigdes Brista Avfallshanteringsanläggning med eftersortering. 2016 invigdes biokraftvärmeverket KVV8 i Hjorthagen, Värtan - Europas största bioeldade kraftvärmeverk (ca 5 miljarder i investering). För närvarande sker ombyggnad av produktionsanläggningar på Värtaverket och Högdalen för omkring 2 miljarder och man planerar för ett nytt kraftvärmeverk i Lövsta, en investering på ca 6 miljarder.

Läs mer om allt spännande på https://www.stockholmexergi.se/

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Du kommer ingå i ett juristteam som förutom dig består av tre erfarna jurister och en paralegal. Du ansvara för mycket komplexa och intressanta legala frågor som rör främst Entreprenadjuridik och IT. Rådgivning, avtalsfrågor, avtalsförhandlingar rörande inköp av entreprenader, produkter och tjänster, IT, och Data Privacy-frågor och compliance.

Som en del i gruppen blir du självklart också involverad och tillfrågad om att arbeta med många andra legala frågor som där bl a stödet mot Affärsutvecklingen i bolaget är särskilt intressant - Stockholm Exergi har hög innovationstakt med många nya produkter och samarbeten som ställer krav på legal kompetens inom områden som IT-rätt, upphovsrätt, immaterialrätt, marknadsrätt m.m.

Du ansvarar även för avrop av externt juridiskt stöd när så krävs inom dina områden, där du agerar i din professionella projektledar-roll.

Vi är måna om att våra leveranser möjliggör våra högt ställda affärsmål, erbjuder smarta legala lösningar som hanterar bolagets risker och säkerställer att våra grundläggande etiska riktlinjer alltid beaktas. Som en jurist i teamet förväntas du bidra till utvecklingen av juristfunktionen och i arbetet med att hitta smarta digitala lösningar för morgondagens legala tjänster.

Tjänsten innebär en unik möjlighet att jobba med de största affärsprojekten och infrastruktursatsningarna i Sverige, samtidigt som du bidrar till att skapa energilösningar för en hållbar framtid.

Du rapporterar direkt till chefsjuristen.

Vem är du?
Du har flera års erfarenhet från advokatbyrå och gärna också som bolagsjurist. Du är en omvittnat skicklig jurist med stor erfarenhet av att upprätta och förhandla kommersiella avtal. Du är därmed van att arbeta självständigt och att driva och utföra det legala arbetet i både mindre och större projekt.

Arbetet ställer krav på att du kan samarbeta, vara flexibel och hitta lösningar samtidigt som du har integritet och balanserar bolagets risker.

För att lyckas i rollen behöver du följande kompetenser:

Mål- och resultatorienterad. Du är van vid, samt trivs med, att arbeta mot uppsatta mål med fokus på resultat. Vid förändring av målen ändras även din inriktning i arbetet, ständigt i korrelation till målen.

Strukturerad. Du har goda färdigheter inom planering och organisering samt kan prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och arbetar efter tidsramar.

Problemlösande analysförmåga. Vi som bolagsjurister jobbar nära affären och en förutsättning för att lyckas i rollen är att du kan balansera affärens drivkrafter och lämpliga lösningar på de legala frågorna. Du har en mycket god förmåga att hantera komplexa frågor och drivs av att analysera och bryta ned problem i sina beståndsdelar.

Vilka är vi på Stockholm Exergi?
Vi gör en hel del saker som inte så många andra gör. Vi hittar på nya lösningar och finner nya samarbeten.

Nyfikenheten är nödvändig för att vi ska kunna fortsätta utvecklas och nå våra ambitiösa mål. Vi är vana vid att sätta ambitiösa mål och att sätta spaden i marken. Vi är helt beroende av att alla kollegor tar egna initiativ, varje dag, för att utveckla och förbättra vår verksamhet. Ansvar ska genomsyra allt vi gör. Vi som jobbar ska ha en säker arbetsmiljö, det tummar vi aldrig på. Vi håller vad vi lovar och vi agerar etiskt och affärsmässigt. Och vi visar omtanke om varandra och samhället.

För frågor kring rollen - ring rekryteringskonsult Fredrika Schartau 0705 10 71 30 eller Stina Nord 0736 54 52 57

Intervjuer sker löpande så tveka inte att ansöka eller höra av dig så snart du känner dig redo!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 juni 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik

Inga fler jobb från Stockholm Exergi tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga