Stockholm Vatten AB · Publicerad 25 nov 2021

Stockholm Vatten och Avfall satsar stort på Stockholms framtida avloppsrening (SFA) och bygger nu ett av världens bästa och modernaste reningsverk med miljö och hållbarhet i fokus. En väl fungerande avloppsrening som kan möta framtidens krav är en förutsättning för stadens tillväxt. Med ny teknik tänker vi långsiktigt och möjliggör utveckling av avloppsreningen även i framtiden, för stockholmarnas och Östersjöns bästa. Projekt SFA har nått ett av delmålen med driftsättning av första linjen för biologisk rening.

Då vår kollega inom funktion- och kravhantering har gått vidare till nya utmaningar söker vi nu en ny medarbetare.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Du ingår i ett team på tre personer på Henriksdals avloppsreningsverk som leds av verkets chefsgrupp. Teamets uppdrag är bla att planera, kommunicera och hantera ärenden kopplade till SFA-projektet och andra anläggningsprojekt. Teamet är aktiva hela projektprocessen från kravställning till genomförande och mottagning. Du arbetar tillsammans med verkets specialister inom olika teknikområden, anläggningssamordnare för arbetsmiljö samt interna resurser för driftsättning.

I din roll har du ansvar för att sammanfatta och sammanställa de tekniska krav och funktionskrav som vi har inom avloppsrening och anpassar till aktuellt projekt. Du arbetar i hela kedjan från kravställning, uppföljning och erfarenhetsåterföring och utgör ett stöd både för beställaren som projekten. Det är en roll där du arbetar i gränssnittet mellan linjeverksamheten och större byggprojekt. Det kräver att du har egen erfarenhet, tydligt ledarskap och god förmåga att samverka, planera och representera anläggningsägarens perspektiv samt bidra till att projektens framdrift och leveranser.

Du driver självständigt arbetet framåt inom ditt ansvarsområde. Teamets två övriga roller arbetar främst i genomförandefasen respektive mottagningsfasen av projekt.

I rollen inom funktion - och kravhantering ansvarar du för att:
 • Vara kontaktperson mellan reningsverket linjeorganisation och SFA:s projektledning
 • Vara länken mellan projekteringsorganisation och anläggningen.
 • Samordna och utveckla arbetsprocessen för kravhantering inom avloppsrening.
 • Samordna anläggningens kravbild för funktionalitet och processkapacitet.
 • Säkra upp att projekteringen ger en funktionsduglig anläggning som är driftsäker, underhållsmässig och klarar våra nya reningskrav.
 • Samordna och besvara remisser/ärenden, systemhandlingar från SFA-projektet och andra projekt.
 • Medverka vid beslut om bygghandlingar och tekniska förfrågningsunderlag tillsammans med SFA-projektet.
 • Initiera ändringsärenden och ta fram underlag för utredningar och tillkommande investeringar.
 • Följa upp kravuppfyllnad i projektens leveranser.
 • Fånga upp erfarenheter från driftsatta anläggningsdelar från linjen samt andra tester och piloter som genomförs som kan påverka projekteringen.
 • Leda och fördela arbetsuppgifter inom teamet.
 • Ansvara för att förbättra kommunikations- och beslutsvägar till linjen och till SFA-projektet.
 • Bidra till att resurser säkras upp internt i projektets olika faser.
 • Bevaka anläggningens intressen avseende kostnadseffektiva tekniska lösningar.
 • Beakta påverkan på befintlig anläggning (funktionalitet och process).
Din profil

Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning med inriktning t ex mot maskin eller process och du behöver ha flerårig arbetslivserfarenhet från ingenjörsyrket. Du har kunskap inom arbetsmiljölagstiftningen och det är meriterande om du har utbildning inom BAS-P/U. Vi tror att du har arbetat som projektledare, operativ projektbeställare, konstruktör eller chef inom processindustrin.

Du har erfarenhet från projektdeltagande och kravhantering i stora projekt. Du ska ha talang för att kommunicera tekniska krav på ett tydligt och enkelt sätt. Du har lätt för att skapa strukturer och gillar ordning och reda.

Personliga egenskaper som är önskvärda är att du är skicklig kommunikatör, organisatör och administratör som är duktig på att bygga nätverk. Det behöver vara en lyhörd och driven person. Ha en god analytisk och kan se saker från olika perspektiv. Du har god förmåga att ta fram dokument och underlag och du gillar att skriva.

Mer om oss

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar. Läs mera om oss och träffa några av våra medarbetare på svoa.se/jobb

Ansökan

Låter det intressant?

Sök då tjänsten som Senior Projektingenjör (inom funktion- och tekniska krav i projekt) senast den 9 december 2021.

Vi kommer endast att hantera ansökningar skrivna på svenska och vi hanterar ansökningarna löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

För ytterligare information om tjänsten kontaktar du enhetschef Karin Lindh telefon 08-522 122 82 eller teknikchef Conny Ohlson på 08-522 133 05.

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår kundtjänst 08-522 120 00.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Verksamheten berör varje dag 1,4 miljoner invånare och företag i Stockholmsområdet. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Hos oss arbetar cirka 550 medarbetare inom en rad yrkesgrupper på olika avdelningar. Vatten- och avloppsdelen omfattar produktion och leverans av dricksvatten, att ta hand om och rena avloppsvatten, hantera dagvatten och ansvara för vattenkvaliteten i sjöar och vattendrag. Verksamheten har funnits i mer än 150 år och bedrivs i en storstad som ständigt är i rörelse. Inflyttningstakten till Stockholmsregionen motsvarar två fullastade SL-bussar om dagen. Alla behöver ha tillgång till rent dricksvatten, fungerande avlopp och miljömässig avfallshantering. Det ställer höga krav på utveckling och infrastruktur, där vår verksamhet är en förutsättning för regionens tillväxt.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 dec 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga