Stockholms Läns Landsting · Publicerad Igår 00:00

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms Läns Landsting ansvarar för att länets invånare erbjuds en god hälso- och sjukvård. Utifrån befolkningens behov tecknar vi avtal med vårdleverantörerna och följer upp vårdens kvalitet och resultat. Förvaltningen har en budget på cirka 55 miljarder kronor.

Somatisk specialistvård är en av Hälso- och sjukvårdsförvaltningens avdelningar. Avdelningens uppdrag är att teckna avtal med vårdleverantörerna och att följa upp avtalen samt att förse vårdleverantörerna med kunskapsstöd.

På avdelningen finns en Planeringsenhet som ansvarar för att:
  • utveckla avtalsmodeller
  • upphandla hälso- och sjukvård
  • följa upp och analysera vården på systemnivå
  • genomföra utredningar
Enheten arbetar både med löpande utvecklingsarbete och avgränsade uppdrag. Arbetet är ofta organiserat i projektform. På enheten arbetar 13 personer.

Arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att leda och utveckla arbetet på enheten. Du ser till att medarbetarnas kompetens tillvaratas och utvecklas. Du stöttar medarbetarna och följer upp resultaten. Som chef ansvarar du för att enhetens leveranser håller god kvalitet. Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen för Somatisk specialistvård och ansvarar tillsammans med de övriga i gruppen för hela avdelningens arbete

Anställningsform:
tillsvidareanställning

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå med inriktning mot samhällsvetenskap eller hälso- och sjukvård. Du behöver ha erfarenhet av chefs- eller ledningsarbete. Kunskaper om hälso- och sjukvårdssektorn är nödvändigt. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Personliga egenskaper:
Du ska ha goda ledaregenskaper och vara kommunikativ och tydlig. Att kunna skapa engagemang hos medarbetarna är en värdefull egenskap. Enhetens uppdrag ställer krav på analytisk förmåga och strategisk blick. Du behöver förstå komplexa sammanhang och kunna strukturera arbetet. Uppdragen är ofta omfattande och det är viktigt att du kan organisera arbetet på ett effektivt sätt och skapa bra relationer till samarbetspartners. Du ska ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift även när sakinnehållet är komplicerat

Information om tjänsten lämnas av:
Avdelningschef Kitty Kook-Wennberg
tel:08-12313371
epost: Kitty Kook-Wennberg

Fackliga företrädare:
Vision Heléne Söderholm
tel:08-12314054
epost: Heléne Söderholm
Vårdförbundet Birgitta Cornelius
tel:08-12313612
epost: Birgitta Cornelius
SACO Solveig Danielsson-Ekblom
tel:08-12314304
epost: Solveig Danielsson-Ekblom

Övrig information
Hälso- och sjukvårdsförvaltningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Sista ansökningsdatum: 2016-10-03 refnr HSNF-16-20611

Ansök direkt här, klicka på "Ansök" knappen

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Ansök här". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från Stockholms Läns Landsting tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga