Stockholmshem · Publicerad Idag 00:00

Om rollen

Som Business Controller ingår du i ett team om 14 personer, vilket utgör den koncerngemensamma ekonomifunktionen Teamet ansvarar för koncernens principer, processer och system gällande ekonomisk rapportering mot eget bolag, koncernbolag och till Stockholm stad centralt.

I rollen kommer du att ansvara för utveckling av controllerfunktionen inom bolaget. Du agerar stöd till budgetansvariga och verksamhetschefer samt driver och förbättrar processerna inom området. Du rapporterar till Controller- och Redovisningschefen. Tjänsten är placerad i trevliga lokaler på Södermalm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Vara stöd till budgetansvariga (chefer, specialister och projektledare) i budgetering, prognosläggning och uppföljning.
  • Medverka i arbetet med utveckling av uppföljning- och verksamhetssystem samt månadsrapportering.
  • Vara delaktig i arbetet med att hålla samman ekonomin i verksamhetsplanering, rapportering och uppföljning ur ett bolagsperspektiv.
  • Fungera som ett aktivt stöd för verksamheten i controlling- och uppföljningsfrågor.
  • Ansvara för utbildning i bolagets Business Intelligence system.
Din bakgrund

Du är utbildad civilekonom eller motsvarande och har arbetat med liknande arbetsuppgifter i minst tre år. Du har också erfarenhet av fastighetsbranschen samt mycket goda kunskaper i Excel och har erfarenhet av att arbeta med olika IT-verktyg och ekonomisystem.

Som person är du initiativtagande och har lätt för att samarbeta med olika typer av människor. För att lyckas i rollen är du också affärsmässig, har ett strategiskt tankesätt och en utpräglad problemlösningsförmåga.

Ansökan

Sista ansökningsdagen är den 14/10-2016, men sök gärna så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat Tel: 070-4715908. Facklig representant för Vision är Anders Dahlgren tel.08-50839216. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra över 26 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare - lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I över 75 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga Stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder - hyresgästerna - och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende - varje dag. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är drygt 300 personer.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller