Stockwik Förvaltning AB · Publicerad 29 mars 2021

Har du tröttnat på att debitera timmar på advokatbyrå? Känner du att du vill göra något större? Drivs du av den entreprenöriella andan och vill växa tillsammans med Stockwik, ett börsnoterat investeringsföretag? Då kan det här vara nästa steg i karriären för dig!

Om rollen
Nu söker vi dig som vill fortsätta karriären inom affärsjuridik. Organisationen hos Stockwik Förvaltning AB är familjär och prestigelös, där en stark laganda går före jaget. Som affärsjurist kommer du få en unik chans att jobba i en varierande och bred roll med juridiska och operativa frågor med portföljbolagen likväl som strategiska frågor på koncernnivå. Du kommer jobba nära koncernledningen och tillsammans med dem utgör ni ett tight team med starka värderingar och en tydlig framtidsvision. Du kommer i huvudsak röra dig över områdena transaktionsjuridik (avtalsrätt), allmän bolagsrätt men även beröra aktiemarknadsrätt och frågor om kapitalanskaffningar och obligationer.

Är detta du?
Vi söker dig som har erfarenhet av transaktionsjuridik, allmän bolagsrätt och har förvärvat dessa under några års arbete på byrå. Då teamet ännu är litet kommer du ha ett stort eget ansvar i att stödja portföljbolagen i juridiska frågeställningar samtidigt som du kommer ha en central roll i koncernens legala frågor. Det är därför av största vikt att du har en stark förmåga till planering, organisering och prioritering. Mot portföljbolagen blir det ett konsultativt arbetssätt och därför är det av yttersta vikt att du har förmågan att sätta dig i en rådgivande och kundinriktad roll. Du är förtroendeingivande och stark i ditt relationsbyggande där din sociala kompetens kommer sättas på prov då du förväntas kunna anpassa dig i möten med olika personer och miljöer inom organisationen. Din förmåga att se lösningar utifrån ett juridiskt perspektiv likväl som att kunna identifiera och värdera risker är centrala kompetenser.

Du är/har dessutom:
  • Hög integritet och en stark egen drivkraft att ta dig an nya frågor och utmaningar du tidigare inte hanterat
  • Några års erfarenhet på byrå
  • Kommunikativ i både tal och skrift med en hög social förmåga
  • Pedagogisk och kan därmed framställa komplex information på ett lättbegripligt sätt
Om bolaget
Stockwik Förvaltning AB främjar sunt och långsiktigt företagande och är ett börsnoterat investeringsföretag som ger sina aktieägare möjlighet att vara delägare i en portfölj av välskötta, stabila och lönsamma mindre svenska kvalitetsföretag. Stockwik köper bolag och erbjuder en stabil plattform för småföretag att utvecklas organiskt och via kompletterande förvärv. Med visionen att förena rätt företag, rätt människor och rätt värderingar tar de vara på de mindre bolagens spetskompetens och erbjuder det stora bolagets trygghet och möjligheter. De investerar även alltid långsiktigt och förvärvar bolag för att behålla dem och med en tydlig strategi att på ett ansvarsfullt sätt vårda och utveckla verksamheterna tillsammans med den kvarvarande personalen. Stockwik är noterat på Nasdaq OMX Stockholm Small Cap med koden STWK. www.stockwik.se

Vi svarar gärna på frågor
I denna rekrytering samarbetar Stockwik tillsammans med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Therese Palmgren på telefon 070-794 79 02 alternativt therese.palmgren@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast.

Sökord: Juridik, jurist, finans, jobb, juristbyrå, affärsjurist, affärsjuridik, Stockholm, jobb, Talents of Sweden
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik

Inga fler liknande jobb tillgängliga