Svensk Scenkonst · Publicerad 27 feb


Svensk Scenkonst är en bransch- och arbetsgivarorganisation för verksamheter inom professionell scenkonst och representerar över 110 teatrar, orkestrar, operahus, danskompanier, regionmusikorganisationer, produktionsbolag och andra verksamheter inom scenkonsten. Uppdraget är att verka för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för medlemmarna att bedriva en professionell verksamhet, både nationellt och internationellt.

Svensk Scenkonsts vision är alla ska ha möjlighet att ta del av scenkonst av högsta kvalitet i hela landet. Svensk Scenkonst ska delta i samhällsdebatten och vara den samlande och självklara bransch- och arbetsgivarorganisationen för verksamheter kopplade till professionell scenkonst. Svensk Scenkonst ska ge medlemmarna optimala förutsättningar att bedriva och utveckla sin konstnärliga verksamhet och samtidigt vara ansvarstagande arbetsgivare.

Scenkonsten står inför många utmaningar i ett samhälle som genomgår stora förändringar. Finansiering, internationalisering, regionalisering, digitalisering, mångfald/jämlikhet, och ett förändrat arbetsliv är exempel på viktiga frågor som står på agendan.

Om uppdraget
Som förhandlare/jurist inom Svensk Scenkonst arbetar Du med både kvalificerade arbetsgivarfrågor och mer breda branschfrågor. Utöver förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare hanteras vissa frågor som berör anlitande av uppdragstagare. Förhandlare/jurister medverkar också i planering och genomförande av seminarier och andra utåtriktade event vid olika tillfällen, t ex branschdagar och Almedalen, där Svensk Scenkonst medverkar.

Denna tjänst ger en unik och fantastisk möjlighet att kombinera kvalificerat arbete som förhandlare och rådgivare inom det arbetsrättsliga området med att också bidra till att viktiga branschfrågor lyfts för medlemmarnas och scenkonstens bästa. Du får också en möjlighet att utvecklas som jurist inom upphovsrättsområdet, då detta är ett växande område för Svensk Scenkonst

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ge rådgivning till medlemmar i breda arbetsgivarfrågor (främst arbetsrätt, arbetsmiljö, diskriminering, organisationsförändringar och medbestämmande samt upphovsrätt som är kopplat till kollektivavtalen) samt stödja medlemmar i lokala förhandlingar och löpande samverkansfrågor

Leda centrala förhandlingar i medlemsärenden (medbestämmande- och tvisteförhandlingar) samt kollektivavtalsförhandlingar.

Hålla utbildning för medlemmar i arbetsrätt, samverkan och andra relevanta ämnen samt bidra till utveckling av utbildningserbjudandet (internt och i samarbete med externa utbildare).

Underhålla och utveckla goda partsrelationer med fackliga motparter och upphovsrättsorganisationer samt leda arbetsgrupper med motparter.

Vad gäller branschfrågor ingår att ansvara för och delta i yrkesnätverk för medlemmar, att representera Svensk Scenkonst i externa organ och ingå i interna projekt (branschprojekt) som initieras av VD/Kommunikationschef.

Bistå i förhandlingar om upphovsrättsliga avtal och ge råd i upphovsrättsfrågor utanför kollektivavtalen.

Vem är du?
Du har en akademisk grundexamen inom juridik eller annat relevant område.

Du har god förhandlingsvana från personal- och / eller arbetsrättsområdet, med vana från kollektivavtalsförhandlingar och goda kunskaper inom personal/HR-området. Har varit företrädare för arbetsgivare och egen erfarenhet från arbetsgivar-/arbetstagarorganisation

Vi ser det som meriterande med kunskaper inom upphovsrätt.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, är en god stilist och kommunicerar även på engelska.

Det är meriterande med erfarenhet från scenkonstområdet eller annan näraliggande bransch.

Som person är du pedagogisk, trivs i rollen som utbildare och rådgivare och har inget problem med att framträda inför andra. Du är trygg i din roll, har tålamod och uthållighet samt uppfattas som en naturlig auktoritet.

Rollen förutsätter en självständig och självgående person som är ansvarstagande, initiativrik och nyfiken.

En liten organisation ställer kvar på flexibla och prestigelösa medarbetare som är intresserade av att bredda sig utanför specialistrollen och bidra till helheten. Välkommen till en riktigt rolig tjänst med stora möjligheter att bidra och utvecklas - med medlemmar som behöver dig!

Frågor? Kontakta rekryteringskonsult Fredrika Schartau 0705 1071 30 / Stina Nord 073 654 52 57. Ansök senast 31 mars 2019, intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot ditt intresse!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik

Inga fler liknande jobb tillgängliga