Svenska Filminstitutet · Publicerad 21 apr 2021

En av Filminstitutets viktigaste uppgifter är att fördela stöd till produktion av värdefull svensk film, samt att säkerställa att den når sin publik. Som Avdelningschef för Filmstöd bidrar du till att all vår stödgivning sammantaget uppfyller de politiska målen för svensk film. Du är också en nyckelperson i dialogen med en mängd aktörer inom filmbranschen.

I avdelningen Filmstöd ingår de fyra enheterna Produktionsstöd, Administration Produktionsstöd, Utland, och Distribution & Visning. Avdelningen har totalt 34 medarbetare och 4 enhetschefer. Som avdelningschef ingår du i Filminstitutets ledningsgrupp och rapporterar till VD. Tjänsten tillsätts med förordnande på fem år med möjlighet till förlängning i maximalt ytterligare 5 år. Tjänsten är placerad på Filmhuset i Stockholm.

Som Avdelningschef för Filmstöd ansvarar du för att:
  • Utarbeta strategier för att stärka svensk film kvalitetsmässigt och publikt
  • Säkerställa att stödgivningen är effektiv, relevant och följer de filmpolitiska målen
  • Utveckla avdelningen med avseende på arbetssätt, organisation och processer
  • Hålla dig orienterad om den nationella och internationella utvecklingen av filmen och filmens väg till publiken, bland annat genom dialog med olika delar av filmbranschen
  • Representera Svenska Filminstitutet nationellt och internationellt i styrelser, forum och evenemang
  • Delta i debatter, paneler samt svara på frågor från journalister
  • Genom enhetscheferna stötta och utveckla avdelningens personal och kompetens
  • I ledningsgruppen delta i arbetet med att ta fram strategier och policys som bidrar till hela organisationen
Rollen är en nyckelfunktion inom svensk film och innebär en hög grad av påverkan och ansvar, och att leda en verksamhet som stundtals är under stark press och där man ställs inför svåra beslut och snabba omställningar.

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som chef i en större organisation och av att leda genom andra chefer. I tidigare roller har du självständigt förvaltat betydande mandat och uppdrag och är van att sätta och uppnå mål. Du har erfarenhet av budget- och ekonomiansvar, att ta fram långsiktiga strategier och har förståelse för hur en statligt finansierad verksamhet fungerar. Vi förväntar oss att du har en övergripande kunskap om filmproduktion och svensk filmindustri. Då rollen innebär många kontaktytor både internt och externt så är det viktigt att du också trivs med att bygga relationer och att vara talesperson i olika sammanhang.

Som person behöver du vara en stark och trygg ledare med god analytisk förmåga och kan röra dig mellan strategi och mer operativa frågor och är duktig på att prioritera. Du behöver på ett tydligt och trovärdigt sätt kunna kommunicera visioner, mål och förväntningar. Du har lätt för att bygga relationer, skapa förtroende, samarbeta och visa riktning. För att lyckas i rollen behöver du även stark tillit till dig själv och dina, ibland obekväma, beslut. Det är viktigt att du kan identifiera dig med våra värdeord: kunskap, respekt och mod.

Svenska Filminstitutet vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka mångfalden i organisationen.

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj via denna länk till annons hos Filminstitutet https://careers.filminstitutet.se/jobs/1163199-avdelningschef-till-filmstod

Då Svenska Filminstitutets VD Anna Serner kommer att lämna sitt uppdrag kommer rekryteringen att slutföras först när hennes efterträdare är utsedd. Fortsatt tidplan för rekryteringsprocessen kommer att meddelas kandidater efter ansökningstidens slut.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Fredriksson på Maquire, 0702-715140.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stiftelsen Svenska Filminstitutet har en ledande roll inom svensk film. Filminstitutets mål är att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. Filminstitutet har även ett nationellt uppdrag att stärka filmkunnandet i landet och ge allmänheten ett utbud av film som präglas av en mångfald av berättelser.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler jobb från Svenska Filminstitutet tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga