Svenska Filminstitutet · Publicerad 2 sept 2021

Vi söker nu HR-chef till Svenska Filminstitutet, en nyckelroll för Filminstitutets fortsatta utveckling i en tid som kännetecknas av stora förändringar såväl i filmens värld som för Filminstitutets organisation.

Att vara HR-chef på Filminstitutet innebär en bred roll i en miljö med 135 engagerade medarbetare som tillsammans verkar för att främja filmen utifrån flera olika perspektiv och yrkesroller. HR-chefen ingår i Filminstitutets ledningsgrupp, rapporterar till VD och har två HR-generalister i sitt team. Ansvaret omfattar samtliga HR-processer och arbetet består av såväl strategisk utveckling som att stötta verksamheten i de frågor som dyker upp i vardagen.

Vi söker en erfaren HR-chef med bred kompetens och vi ser gärna att du verkat i flera olika verksamheter. Du har erfarenhet av eget personalansvar och att ingå, bidra och driva frågor i ledningsgrupp. Du har goda kunskaper inom arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och lönebildning och har god erfarenhet av fackliga förhandlingar och samverkan. Vi räknar med att du både har erfarenhet av och stark drivkraft att leda utveckling inom organisation, organisationskultur, ledarskap/ medarbetarskap samt mångfald och jämställdhet. Du har både intresse för och förmåga att utveckla arbetssätt och system för ett effektivt HR-stöd, och kan bidra med relevanta erfarenheter till vår gemensamma digitala transformation och förändringsresa. Som person är du trygg, utvecklingsinriktad och drivande. Du vågar utmana och du åstadkommer förändring genom att skapa entusiasm och engagemang omkring dig. Du har analytisk förmåga och hög integritet, är bra på att strukturera och prioritera och klarar att driva långsiktigt utvecklingsarbete samtidigt som du är mån om att ge god support till verksamheten.

Svenska Filminstitutet vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka mångfalden i organisationen. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 29 september via denna länk till Svenska Filminstituetet

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Fredriksson på Maquire, 0702-715140.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stiftelsen Svenska Filminstitutet har en ledande roll inom svensk film. Filminstitutets mål är att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. Filminstitutet har även ett nationellt uppdrag att stärka filmkunnandet i landet och ge allmänheten ett utbud av film som präglas av en mångfald av berättelser.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 sept 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Personalchef

Inga fler liknande jobb tillgängliga