Thurne Teknik AB · Publicerad 10 dec

Har du någon erfarenhet av processindustri? Är du intresserad av försäljning? Då har vi tjänsten för dig.

Till Thurne Teknik AB söker vi ytterligare en Försäljningsingenjör, nu till affärsområdena Kemi, Mineral och Livsmedel. Arbetet som fältsäljare på Thurne Teknik innebär strukturerad bearbetning av befintliga och nya kunder i Sverige och Norge.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Stockholm. Urvalet sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag.

Sökord: Life Science, processindustri, teknisk försäljning, försäljningsingenjör, sales engineer, Kemi

Arbetsuppgifter

Rollen går till stor del ut på att bygga upp ny försäljning på både befintliga och nya kunder. Du sköter alla kundkontakter på fältet och till din hjälp har du innesäljare och teknisk support. Du samarbetar även tätt med bolagets leverantörer, t ex Sweco och Andritz Separation.

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Genomföra affärer
  • Planera och driva försäljningsarbetet strategiskt och långsiktigt
  • Identifiera potentiella kunder och nya applikationer
  • Hålla presentationer hos kund
  • Skapa, upprätthålla och utveckla kontakter på utvalda kunder
  • Identifiera och kontakta beslutsfattare
  • Delta på mässor och utställningar
  • Ge teknisk support åt kunder
Arbetet innebär många kundmöten och en stor del av försäljningsarbetet sker på resande fot, räkna med omkring 50 hotellnätter per år.

Kompetenser/erfarenheter

Du som söker har någon erfarenhet av processindustri och det är viktigt att du har förståelse för våra kunders vardag. Du som söker har också en relevant teknisk utbildning, det är meriterande med högskole- eller civilingenjör med inriktning Maskin eller Kemi.

Som person har du ett genuint intresse av att träffa människor och trivs i en roll som bygger på upptäckarglädje och en vilja att lyckas. För den här tjänsten är din personlighet viktigare än dina säljerfarenheter, vi söker dig som har en positiv grundsyn och ser lösningar och möjligheter snarare än problem. Du är en självgående person med starkt driv, men med stor ödmjukhet och prestigelöshet. Kanske är detta din första säljroll.

I tjänsten kommunicerar du med kunder i Sverige och Norge, därför kräver rollen att du behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift. Tjänsten kräver körkort B.

Om Thurne teknik

Thurne Teknik är ett Nordisk privatägt teknikhandelsbolag med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Riga. Sedan starten 1962 har Thurne Teknik erbjudit avancerad processutrustning, system och komponenter till den Nordiska och Baltiska processindustrin med fokus på process effektivisering, säkerhet och miljö. Vår företagskultur präglas av nyfikenhet, kreativitet och en stark drivkraft att utveckla männsikor, marknader och processer.
+ Läs mer om jobbet