Trafikverket · Publicerad 13 juli

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Gillar du att arbeta i komplexa projekt? Är du uthållig, målmedveten och kan hantera både breda och djupa frågeställningar? Hos oss på Förbifart Stockholm projektenhet Installationer involveras du i ett av Sveriges genom tiderna största anläggningsprojekt. Du kommer vara del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv, och tillsammans ansvarar vi för hela sträckningens installationsentreprenader. Om detta låter intressant, tveka inte att söka till oss!

Som projektledare för projektsamordning kommer du leda och ansvara för enhetens produktionssamordning som helhet och dess ingående delar som:

. Enhetens samlade tidplan
. Byggarbetsmiljösamordning, BAS-P/U
. Beställarens delar i kontroll och provning
. Upphandling och styrning av konsultuppdrag
. Tillfälliga installationer

Du svarar för tid, kostnad och innehåll inom ansvarsområdet. Med ansvaret för projektsamordningen kommer du även att arbeta nära övriga projektledare för att säkra projektenhet Installationers framdrift.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från projektledning
  • har erfarenhet av att ha arbetat med komplexa tekniska installationer, tidplaner, samordning och liknande, gärna från industri och/eller infrastruktur
  • har erfarenhet och kunskaper inom byggarbetsmiljösamordning
  • har erfarenhet från att ha arbetat med upphandlingar
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt har körkort för personbil
Som person har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är även initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Utöver detta har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-31

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

Rekryterande chef Leif Eklöf
0101238627
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget