Tullverket · Publicerad 14 sept

Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets kärnverksamhet är indelad i två avdelningar, Effektiv handel och Brottsbekämpning. Effektiv handel ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontrollen av att in- och utförselreglerna följs. Inom avdelningen finns en mängd olika arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Tullrevisor inom Operatörsuppföljning kommer du att kontrollera att företag följer de villkor och tillstånd som krävs för en korrekt tullhantering, att företag har redovisat korrekt tull och andra avgifter samt att varor inte importeras/exporteras i strid mot import- och exportrestriktioner. Kontrollen sker bland annat genom att du som medarbetare genomför tullrevisioner på plats hos företagen samt eftergranskningar (skrivbordskontroller) som sker på kontoret.

Inom Operatörsuppföljning förekommer också andra arbetsuppgifter såsom ursprungskontroller, kvalitetsmätningar och biståndsframställningar.

Arbetet innehåller moment av såväl arbete i grupp som individuellt arbete. Arbetet innebär kontakter inom och utanför Tullverket med såväl företag som andra myndigheter.

Vi söker dig som har:
 • akademisk examen om minst 120 poäng eller 180 högskolepoäng enligt Bolognamodellen inom områdena ekonomi, juridik, samhälls- eller statsvetenskap. Utländsk akademisk examen ska motsvara svensk standard (Utlåtande utfärdat av Universitets- och högskolerådet)
 • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • god förmåga att uttryck dig på engelska i tal och skrift
 • svenskt körkort, klass B för personbil.
Meriterande om du har:
 • akademiska meriter inom områden som redovisning, bokföring, logistik, juridik företagsekonomi eller statistik
 • minst 1 års aktuell erfarenhet av kontroll-/granskningsarbete på myndighet eller revisionsbyrå
 • minst 1 års aktuell erfarenhet av arbete med tillståndsgivning och/eller kontroll av att villkor i tillstånd efterlevs
 • minst 1 års aktuell erfarenhet av erfarenhet arbete med bokföring/redovisning
 • erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering
 • mycket goda kunskaper i Excel och/eller Sesam
 • erfarenhet av leda/aktivt deltaga i förändringsarbete
 • erfarenhet av arbete med kundbemötande och service.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i grupp men som också kan arbeta självständigt. Du är initiativrik och ansvarstagande och litar på din egen förmåga. Du har ett öppet sinnelag, är flexibel, noggrann och effektiv. Du lägger stor vikt vid att ha god ämneskompetens och vill hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde.

Som medarbetare i Tullverket lever du vår värdegrund som präglas av helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande. Inom Operatörsuppföljningen finns målet att alla medarbetare ska uppfattas som professionella, kompetenta och effektiva.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet!

Anställning och utbildning

Under ditt första halvår som anställd kommer du att genomgå en grundutbildning där teori varvas med praktik. Utbildningen kommer genomföras framförallt på din anställningsort som distansutbildning. Det förekommer även närvaroträffar som kan ske på annan ort, vilket kommer att medföra vissa resor och övernattningar.

Anställningen är sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas från anställningens början.

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

PER 2018-646.

Placeringsort: Stockholm.

Tillträdesdag: Slutet av februari 2019.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att begära att du lämnar ett utdrag från polisens brotts- och belastningsregister (PBR-utdrag).

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

För att kunna söka tjänsten måste du bifoga betyg som styrker dina studier.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Jenny Andreasson, tel. 08-456 54 82. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Gerhard Otterstadh, tel. 08-456 65 86 och för Saco-S i Tullverket, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 4:e oktober 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Revision