Värmdö kommun · Publicerad 12 sept

ARBETSUPPGIFTER

Arbetet består av att leda avdelningens arbete mot Vård- och omsorgsnämndens mål och viljeinriktning och att aktivt deltaga i Omsorgs- och välfärdssektorns ledningsgrupp.

Samarbete internt i organisationen och med samarbetspartners som privata utförare, intresse- och brukarorganisationer är ett viktigt utvecklingsområde.

Ett annat område som behöver utvecklas är att analysera utvecklingen av biståndsbedömningen och utveckla arbetet utifrån Värmdö kommuns vision och politiska beslut.

I rollen som avdelningschef för Biståndsavdelningen ingår att vara chef för 2 enheter; dels en LSS-enhet och dels en äldreomsorgsenhet . Inom avdelningen finns idag 22 anställda. Personal- och budgetansvar ingår.

I rollen ingår även att vara föredragande i pensionärs- och funktionshinderrådet.

Kvalifikationer

Lämplig bakgrund är Socionomutbildning på högskolenivå eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har väl vitsordad erfarenhet som chef/ledare, gärna för handläggare och chefer, samt goda kunskaper och erfarenheter av ekonomi och personalfrågor.

Du har en bred erfarenhet inom arbetsområdena äldreomsorg och LSS samt vana av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Vi ser gärna att du har mycket goda kunskaper inom LSS, Socialtjänstlagen samt myndighetsutövning.

Som person står du för ett moget och stabilt ledarskap som både engagerar och entusiasmerar. Du är en lagspelare med integritet och har en mycket god samarbetsförmåga. Utöver detta så tror vi att du är utvecklingsorienterad och analytisk.

Det vi hoppas motiverar dig i ditt arbete är att;
  • kontinuerligt utveckla verksamheten utifrån politiska mål och riktlinjer.
  • ha ett intresse för att verksamheten använder skattemedel på mest kostnadseffektiva sätt.
  • ha ett brinnande intresse för äldreomsorgens utveckling och att med tillgängliga medel i kommunen förbättra livsvillkoren för de personer med funktionsnedsättning.
Vi utgår ifrån att du är en god kommunikatör och har förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på svenska och engelska.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13292) så snart som möjligt, dock senast 30 september, 2018. Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Lisbeth Petersson, konsult på Mercuri Urval via lisbeth.petersson@mercuriurval.com, tel 08-50645078 eller Hans Blecher, konsult på Mercuri Urval via hans.blecher@mercuriurval.com , tel 08-50645049. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får medarbetarna möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Värmdö är idag en av landets snabbast växande kommuner, med cirka 44 000 invånare. Närheten till Stockholm (bara 20 km mellan centralorten Gustavsberg och Slussen) gör Värmdö till ett attraktivt område för storstadsbornas boende, rekreation och båtliv.

Värmdö kommuns förvaltningsorganisation indelas i fem sektorer. En av dessa sektorer är sektorn för Omsorg- och välfärd. Omsorgs- och välfärdssektorn är en av tre sektorer som hanterar kommunens utåtriktade kärnverksamhet. Antalet anställda inom Omsorgs- och välfärdssektorn är ca 800 personer.

Inom Omsorgs- och välfärdssektorn arbetar man exempelvis med nedanstående;
  • Äldreomsorg
  • Försörjningsstöd
  • Omsorg om personer med funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorgVärmdö kommun är nu i behov av att rekrytera en avdelningschef till Biståndsavdelningen, som är en av 4 avdelningar inom Omsorgs- och välfärdssektorn. Avdelningen är en ren myndighetsavdelning. Nettobudgeten för biståndsavdelningen är knappt 500 mnkr.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 okt
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration