Visma Consulting AB · Publicerad 14 okt 2020

Vill du spela en viktig roll i att utveckla produkter som effektiviserar människors vardag? Detta i en organisation med informell kultur och stor frihet att påverka ditt arbete? Då har du kommit rätt!

Din nya roll
I rollen som utvecklare ingår du i ett team som tillsammans arbetar med utveckling och underhåll av Stockholms stads eget lönesystem och tillhörande webbaserade självservicesystem. Tjänsten har många olika användargrupper så stort fokus läggs på användarvänlighet och att det ska vara lätt att göra rätt. Ditt uppdrag är att delta i vårt framåtriktade arbete med Stockholms stads lönesystem. Du kommer vara involverad i hela kedjan från kravbildning, estimering, till hela utvecklingscykeln med utveckling, test, drift och förvaltning.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Systemutveckling i stordatormiljö (Cobol samt SQL)
 • Dokumentation av lösning, lösningsförslag och kravspecifikationer
 • Medverkan i planering och utförandet av förvaltningsaktiviteter
 • 2nd/3rd line support, felsökning och rättning i systemet
 • Tabellunderhåll och tester
 • Löpande ha ett nära samarbete med supportteam och applikationsspecialister i teamet samt övriga samarbetspartners
Vem är du?
Vi tror att du går igång lika mycket som oss på att skriva vacker kod som att ha ett tight samarbete både i teamet och med kund. För att lyckas i rollen har du under några år samlat på dig bred kunskap inom systemutveckling i stordatormiljö, och framförallt jobbat med Cobolt. Du har även sysslat med följande:
 • Arbetat med databaser, SQL, DB2
 • Sysslat med transaktionshanterare: IMS
 • Erfarenhet av TSO-ISPF
 • Erfarenhet av zOS
 • Har koll på agila utvecklingsmetoder (Kanban och Scrum)
Faktum är att vi är lite extra nyfikna om du har erfarenhet från att jobba med lönesystem och systemutveckling/förvaltning av applikationer med komplex affärslogik.

Teamet består av ett engagerat gäng som stöttar varandra och tillsammans löser uppgifter för att på bästa sätt möta kundens behov. Har du lätt för samarbete och uppskattar både mindre och större arbetsgrupper i projektform kommer du att trivas riktigt bra. Vidare tror vi att du är lyhörd, positiv och har ett eget driv.

Ansökan
Är detta rollen för dig? Skicka då ditt CV och berätta varför du ser dig själv hos oss på Visma Consulting! Vi arbetar med löpande urval och hoppas att vi hittar denna stjärna innan sista ansökningsdag den 16 november. Har du frågor om tjänsten kontakta Anna Andrén på anna.andren@visma.com.

Vilka är vi på Visma Consulting?
Vi tror på digitaliseringens kraft att utveckla samhället - då blir det både roligare och mer effektivt. Med våra grymma IT-konsulter, molnlösningar och härliga kunder gör vi just det! Vi står stadigt på marknaden, med samhällskritiska och verksamhetskritiska tjänster och lösningar som vi helt från scratch utvecklar, levererar och förvaltar. Vi erbjuder även marknadsledande tredjepartsprodukter som vi anpassar och implementerar hos våra kunder.

Ni hittar oss, 145 glada kollegor på sex kontor från norrländska Skellefteå till söderns Malmö, och däremellan Gävle, Kristianstad, Uppsala och Stockholm. De flesta av oss sitter inhouse och jobbar med någon form av systemutveckling medan andra är projektledare, förvaltningsledare, marknadssnillen eller säljare - bli en del av vårt gäng!

Kika gärna in på vår karriärsida för att läsa mer om hur livet på Visma kan se ut!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 nov 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga