Visma Consulting AB · Publicerad 19 nov 2021

Visma Consulting erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en starkt växande koncern. Vill du jobba i en organisation med en informell kultur och stor frihet att påverka ditt arbete? Har du precis som vi insett hur förbaskat kul det är att förenkla olika människors vardag, och värdesätter att få vara en nyckelperson i våra projekt? Då har du kommit rätt!

Vad kommer du att göra?

I rollen som systemförvaltare ingår du i ett team som tillsammans arbetar med förvaltning, utveckling och underhåll av Stockholms stads eget lönesystem (LISA bas stordator) samt tillhörande webbaserade självservicesystem (LISA självservice). Du kommer vara involverad i hela kedjan från krav och estimering till hela utvecklingscykeln med att ta fram testspecifikationer, utföra tester samt medverka i drift och förvaltning. Teamet utvecklar funktioner på uppdrag av staden. Utveckling i stordatorn initieras oftast på grund av kollektivavtalsförändringar och lagändringar. Självservicedelen har många användare och även många olika användargrupper varav en del är sällananvändare. Ditt uppdrag kommer också att innehålla support, utredningar och felsökning. Din placeringsort är i Stockholm.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Underhåll och utveckling i systemet.
 • Att delta i planering av förvaltning och löpande utveckling.
 • Att ta fram lösningsförslag och kravspecifikationer för nyutveckling och underhåll.
 • Att nära samarbeta med kund i utvecklings- och förvaltningsfrågor.
 • Applikationssupport och felsökning
 • Ett agilt arbete utifrån en blandning av scrum och kanban
Vem är du?

Vi söker dig som har en bakgrund inom systemförvaltning/systemanalytiker och/eller löneadministration och vill utvecklas inom området. För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare med verksamheten och kunden i fokus. Du är lyhörd, tar ansvar, har ett inre driv och tycker om förändring. Du är duktig på att kommunicera och uppskattar att arbeta både i mindre och större arbetsgrupper samt i projektform. Vi tror att du har en relevant utbildningsbakgrund och flerårig erfarenhet av lönesystem.

En eller flera av följande kunskaper är meriterande:
 • Kunskap om lönesystem
 • Erfarenhet inom offentliga sektorn
 • Gärna erfarenhet av lönesystemet LISA
 • Erfarenhet av arbete med AB-avtalet (inklusive ferie- och uppehållslön)
 • Vana att arbeta i en miljö med snabba förändringar
 • Erfarenhet av arbete i projekt och testförfarande
 • Gärna erfarenhet av att arbeta agilt
 • Goda färdigheter i svenska tal och skrift
Vilka är vi på Visma Consulting?

Vi består av några självständiga, entreprenöriella bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi tror på digitaliseringens kraft att utveckla samhället - då blir det både roligare och mer effektivt. Med våra grymma IT-talanger, molnlösningar och härliga kunder gör vi just det! Vi står stadigt på marknaden, med samhällskritiska och verksamhetskritiska tjänster och lösningar som vi helt från scratch utvecklar, levererar och förvaltar. Vi erbjuder även marknadsledande tredjepartsprodukter som vi anpassar och implementerar hos våra kunder.

Vi är totalt ca 260 glada kollegor som sitter utspridda från nordliga Skellefteå, Sundsvall och Umeå till söderns Malmö, och däremellan Gävle, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Kristianstad. De flesta av oss jobbar med någon form av systemutveckling medan andra jobbar i verksamhetsnära roller eller med uppgiften att nå ut på marknaden - bli en av oss!

Kika gärna in på vår karriärsida för att läsa mer om hur livet på Visma kan se ut!

Ansökan

Låter rollen som Systemanalytiker intressant? Skicka då CV och gärna några rader där du berättar varför du ser dig själv hos oss på Visma Consulting! Vi arbetar med löpande urval och hoppas att vi hittar denna stjärna innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten kontakta konsultchef Anna Andrén, anna.andren@visma.com. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma Consulting är en del av Visma koncernen som är en ledande leverantör av affärskritisk programvara för ett mer effektivt och motståndskraftigt samhälle. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer i alla storlekar förbättrar vi människors vardag. Koncernen utgörs av 13 600 fantastiska kollegor i över 200 bolag. Med över 1 100 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central- och Östeuropa och Latinamerika och en nettoomsättning på 1 741 miljoner euro 2020, är vi fast beslutna att göra morgondagen bättre än idag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 jan 2022
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemanalytiker

Inga fler liknande jobb tillgängliga