Visma PubliTech AB · Publicerad 23 juni 2021

Är du en kreativ och nätverkande "doer" som älskar kommunikation? Har du en solid erfarenhet av PR och vill använda den för att skapa affärsmässiga och verksamhetsnära budskap som driver vår tillväxt? Visma är en koncern med flera affärsenheter, vars gemensamma vision är att bidra positivt till samhället och erbjuda innovativ teknologi som hjälper både människor och företag med att förenkla och automatisera processer. Med en så spännande vision, blir det aktiva och långsiktiga PR- och kommunikationsarbetet väldigt viktigt. Det är här vi ser att du kommer in!

Din roll

Som PR- och Kommunikationsansvarig har du det övergripande ansvaret för både det strategiska och operativa PR- och kommunikationsarbetet i två dimensioner; Visma Sverige och affärsenheterna.

För Visma Sverige arbetar du med att ta fram, utveckla och skapa PR kring nyckelfrågor. Du är ansvarig för a anpassa och implementera Vismas övergripande kommunikationsstrategi i alla kanaler för att förstärka Vismas image och synlighet på den svenska marknaden. Du kommer planera och utföra kommunikationsaktiviteter - för webb, sociala medier och för press - i samarbete med såväl interna som externa intressenter. Du ska också driva och skapa positiv publicitet och intresse för våra olika verksamhetsområden.

Den andra delen av arbetet blir att stötta affärsenheterna i Sverige i deras PR-arbete. Här får du verkligen leva ut din ambition att driva proaktiv PR; sätta strategisk agenda i tätt samarbete med affärsenheterna, planera aktiviteter, driva workshops, skapa pressmeddelanden och ge stöttning i kommunikation.

Rollen som PR- och Kommunikationsansvarig förutsätter en hands-on approach. Du skriver och producerar själv innehåll till både pressmeddelanden, sociala medier och webb. Du är vår kontaktperson mot media och ansvarar för att ha god kontakt med journalister och press samt håller i samarbetet med Vismas PR-byrå.

Du kommer att samarbeta med de svenska bolagen i koncernen, främst med respektive marknadschef och nationella webbredaktörer. Du har även kontakt med corporate communication, PR-ansvariga i de andra länderna samt har en ledande roll för den nationella marknadsgruppen i Sverige. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Resor i tjänsten förekommer.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst fem års dokumenterad erfarenhet av PR-arbete och som nu söker nästa utmaning. Du bör ha en relevant utbildning inom PR, kommunikaon eller journalisk. Har du erfarenhet från byrå eller som journalist är det meriterande. Du leder projekt lika glatt och vant som du skriver pressmeddelanden och texter och du är van vid att ha daglig kontakt med journalister och andra beslutsfaare. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och har ett genuint intresse för IT- och mjukvaruindustrin.

Som person är du nätverkande, driftig, kreativ och noggrann. Du kommer både ha eget ansvar att pitcha, skapa och förverkliga projekt men förväntas också kavla upp ärmarna och bidra i affärsenheternas aktiviteter. Samarbete och mod att bana väg kommer ta dig långt.

Varför Visma?

Visma är ett av Europas största mjukvarubolag och i Sverige är vi cirka 20 affärsenheter. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med professionella medarbetare i en miljö som genomsyras av framåtanda och utveckling. Rollen har goda möjligheter till inflytande och att få jobba med spännande projekt. Vi tror på att nöjda medarbetare ger nöjda och glada kunder.

Din ansökan

Är du den vi söker? Skicka in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 8 augusti. Första urval kommer att göras först efter sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Eva Linder, Manager Marketing/Customer Experience/Training, Visma PubliTech, eva.linder@visma.se.

Läs om vår Privacy Statement här: hps://www.visma.com/privacy/.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 12 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 741 miljoner euro under 2020 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 aug 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga