Visma Software AB · Publicerad 26 juni

Vill du vara med och bygga framtidens konsultavdelning med oss på Visma Software? Då kan detta vara rätt roll för dig! Vi söker nu en nytänkande och trygg konsultchef till vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm.

Visma Software AB är ett bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi är en ledande leverantör inom affärssystem till medelstora och stora företag i Sverige. Vi erbjuder affärssystemen Visma Business, Visma Control, Visma PX, Visma.net, Visma TransPA och Visma Severa. Vi är totalt cirka 130 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Munkedal. Vårt uppdrag är att genom innovation göra ekonomihantering, verksamhetsuppföljning och personaladministration både enklare och roligare. Allt för att våra kunder ska behöva lägga minimal tid på administration och mer tid på att utveckla sin core business.

Om rollen
Som konsultchef leder du och har fullt personalansvar för ett kompetent team med 6 st applikationskonsulter/projektledare som är specialister på vår lösning Visma PX. Visma PX är ett funktionellt och välutvecklat affärssystem för större konsultbolag och tjänsteföretag som fakturerar sin tid. Ett affärssystem där projekthantering och tidrapportering går hand i hand med redovisningen. Våra konsulter hjälper kunderna med bland annat projektledning, implementationer, uppgraderingar, utbildningar och anpassningar.

I rollen ansvarar du för att Visma PX-teamets leverans av konsulttjänster och kundprojekt utförs enligt uppsatta mål för kvalitet, debiteringsgrad och lönsamhet. Som konsultchef är du även ansvarig för att driva vår Visma PX-affär framåt genom en strategisk och nytänkande approach kring exempelvis prissättningsmodeller, tilläggsförsäljning, bemanning och resursplanering. Du förväntas jobba tight mot våra stora nyckelkunder och utveckla samarbetet med fokus på kundnytta och kundnöjdhet.

Utan engagerade och kompetenta medarbetare är vi ingenting. Ett stort fokus i rollen är såklart att genom ett förtroendeingivande ledarskap coacha och utveckla dina konsulter i gruppen samt arbeta strategiskt för en hög eNPS-score (medarbetarengagemang). Totalt är vi ett 40-tal konsulter i bolaget uppdelade på tre olika team. Du jobbar därför tight i en konsultledningsgrupp tillsammans med våra två andra duktiga konsultchefer som leder varsitt team, och självklart med vår Head of Professional Services som du även rapporterar till. Vi hoppas att du tillsammans med oss vill utmana traditionella arbetssätt och tänka nytt kring konsultrollen, kundrelationer och processer.

I din roll ingår även att:
  • Delta vid planering av verksamhetens mål och framtagande av budget och bonusmodeller.
  • Kommersiellt kundansvar för ett antal strategiskt utvalda kunder - säkerställa dess kundnöjdhet, utveckla kundresan, verka för merförsäljning och att vi följer med i kundens livscykel.
  • Aktivt verka för merförsäljning av Vismas andra produkter och tjänster.
  • Med konsultativt stöd från HR-chef säkerställa att bolagets personalprocesser genomförs proaktivt och professionellt. Exempelvis: utvecklingssamtal, lönerevision, rekrytering, onboarding och arbetsmiljöfrågor.
  • Tjänsteresor ingår i rollen. Majoriteten av ditt team sitter i Stockholm, men såväl medarbetare som kunder finns i andra delar av Sverige.
Vem söker vi?
I denna roll är vi framförallt intresserade av dina affärsmässiga drivkrafter och din förmåga att leda och utveckla team. Du har med fördel ledarerfarenhet från IT-branschen eller andra närliggande, projektintensiva branscher. Svenska och engelska som språk hanterar du obehindrat. Vidare ser vi gärna att du har högskoleutbildning inom ekonomi.

För att trivas i rollen bör du vara en strukturerad person som drivs av såväl kommersiella frågor och affärsutveckling, som av ledarskap och medarbetarengagemang. Vi hoppas att du har en förmåga att se på verksamheten med nya ögon och förändra den till fördel för såväl kunden som för bolaget och den enskilda konsulten. Du är en person som ligger i digital framkant och som gillar att driva igenom nya, mer moderna arbetssätt. För att lyckas med detta ser vi att du är förtroendeingivande, stabil och jordnära som ledare. Vidare är du skicklig på att bygga långsiktiga relationer till nyckelkunder och ser nyttan av att jobba smart och proaktivt med kundresans alla steg. Vi ser även att du är en vänlig och prestigelös lagspelare som inte tvekar att omprioritera och ställa upp för dina kollegor och medarbetare när det behövs.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss kliver du direkt in i en spännande förändringsresa som medför möjligheter att självständigt påverka processer och rutiner. Hos oss får varje medarbetare utrymme att initiera nya lösningar och vara delaktig i bolagets utveckling. Vi verkar i en snabbrörlig bransch och är ständigt på tårna för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att ligga steget före våra konkurrenter. Här förväntar vi oss att även du vill och triggas av att driva innovation i vår affär. På Visma Software råder en vänlig och öppen kultur med högt i tak. Vårt bolag kännetecknas av en stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Givetvis erbjuder vi konkurrenskraftiga villkor och fina förmåner.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att bifoga CV alternativt en länk till din LinkedIn-profil, personligt brev är frivilligt. I denna process tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vänta därför inte med din ansökan. Vid frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta: Lena Lambert, Head of Professional Services: lena.lambert@visma.com alternativt Emma Blomberg, HR Manager: emma.blomberg@visma.com / 070-313 7164.

Om Vismakoncernen
Visma är en av Nordens snabbast växande IT-koncerner. Vårt främsta mål är att göra våra kunder mer effektiva. Genom marknadsledande mjukvara och IT-konsulttjänster digitaliserar och automatiserar vi affärsprocesser för 7600.000 företagskunder. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande. På Visma är vi stolta över alla våra duktiga och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar - Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 700 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga