WorkWeb · Publicerad 16 apr 2020

Vi söker nu för kunds räkning en affärsinriktad VD till ett växande byggbolag i Stockholm!

Företaget fokuserar på renovering och ombyggnad till både privatpersoner och företag. Företaget ingår i en välmående byggkoncern som består av ett 10-tal företag där alla har en koppling till bygg- och fastighetsbranschen. Koncernen jobbar både med investeringsverksamhet och utveckling inom bygg, fastighet och industri.

Byggbolaget står inför en expansiv fas, där nuvarande delägare och VD kommer att fokusera på affärsutvecklingen för hela koncernen och behöver därmed en erfaren chef inom bygg som ska ta över VD-rollen.

För år 2019 omsatte byggföretaget ca 180 miljoner SEK med 9 anställda. För 2020 beräknas byggföretaget omsätta ca 400 miljoner med ca 15 anställda.

Företaget sitter i nyrenoverade lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din huvudsakliga uppgift är att fokusera på verksamhetens lönsamhet, effektivitet och kvalitet samt stärka företagets ställning på den lokala marknaden. Detta görs genom bearbetning av både befintliga och nya kunder.

Du kommer att jobba tätt med nuvarande ledningsgrupp, främst med vice VDn på byggföretaget som mer kommer att fokusera på att utveckla organisationen inifrån medan du kommer att fokusera på att driva företaget framåt. Exempel på detta kan vara:
 • Driva in nya projekt samt följa upp befintliga projekt
 • Anbud, affärsutveckling och affärsstrategier
 • Kontakt med såväl beställare som myndigheter, projektekonomi och produktionsplanering
 • Arbeta med utvecklingsfrågor, effektivisering och förändringsarbete
 • Jobba strategiskt i ledningsgruppen
Om dig
Vi söker dig med gedigen chefserfarenhet från byggbranschen. Detta kan vara: VD på byggbolag, projektchef, arbetschef, affärsområdeschef, entreprenadchef, byggchef, affärschef, regionchef eller liknande. Vi ser även att du ska ha jobbat med entreprenadverksamhet och vi vill gärna att du har jobbat mycket med ROT-projekt. Du ska ha god erfarenhet av driva in projekt och starkt meriterande om du kan ta med dig egna kunder.

Du har en stark drivkraft samt en välutvecklad förmåga att leda och entusiasmera andra ledare. Du är ledaren som går från ord till handling och du är alltid mån om att vara ett föredöme. Du är en entreprenör i ditt sätt att tänka och arbeta. Du är rak, ärlig och arbetar fokuserat med att hitta nya, kreativa och tekniska lösningar. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, är en relationsbyggare och fäster stor vikt vid att utveckla dina affärsmässiga relationer.

Vad kan företaget erbjuda?

 • Delägarskap (optionsprogram tillämpas)
 • Plats i ledningsgruppen
 • Tjänstebil
 • Goda förmåner
 • Full orderstock för kommande år
 • Erfaren personal
 • Företaget har en tydlig framtidsstrategi med hänsyn till det rådande marknadsläget
Företaget är ett modernt byggföretag som strävar efter att ständigt ligga i framkant som arbetsgivare. Rollen innebär omväxlande arbete och spännande utvecklingsmöjligheter där du får stort utrymme att påverka ditt egna arbete och utveckling.

Om WorkWeb
WorkWeb är specialister på att identifiera & rekrytera de bäst lämpade kandidaterna till attraktiva bolag.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Fina lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av WorkWeb och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av WorkWeb. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer anställas direkt hos kund.
Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan idag!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är specialister på att identifiera & rekrytera de bäst lämpade kandidaterna till attraktiva bolag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bygg & Hantverk
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga