XL-Byggpartner · Publicerad 22 sept

Söker du en ny utmaning som ekonomichef och attraheras av att arbeta på ett välkänt bolag med gott renommé? Trivs du i en mindre/medelstor organisation med både strategiskt och operativt ansvar där du har nära till besluten?
I så fall kan tjänsten som ekonomichef till XL-BYGGPARTNER vara något för dig. Urvalet sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef leder, driver och utvecklar du ekonomifunktionen. Tjänsten innebär ett personalansvar för 3 personer. Du erbjuds en varierad tjänst där ditt huvudsakliga ansvar blir:
  • ekonomistyrning, budget, prognos analys och uppföljning
  • kvalificerad redovisning (även koncern), bokslut, årsredovisning och rapportering
  • agera som bolagets kontaktperson gentemot systemleverantörer och projektledare för införande och underhåll av IT-system
  • fungera som stöd inom HR till bolagets platschefer och övriga anställda samt medverka i fackliga förhandlingar. I övrigt aktivt delta i frågor kring företagshälsovård och rehab etc
  • leda och utveckla medarbetarna på avdelningen
  • framåtriktat arbete i form av utveckling av rutiner och processer
Vidare ingår du i ledningsgruppen och fungerar som VD:s högra hand. Du är delaktig i allehanda ekonomiska frågor såsom investeringar, potentiella förvärv etc.

Dina kontaktytor internt blir förutom den egna avdelningen och VD även med platschefer och externt naturligtvis med revisorer, banker och myndigheter. I tjänsten ingår även vid tillfällen besök på våra anläggningar.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har högre ekonomisk utbildning. Du har tidigare erfarenhet som ekonomichef med tillhörande personalansvar i ett mindre eller medelstort företag, gärna under tillväxt. Vidare har du erfarenhet av helheten och behärskar både business controll/analys samt redovisning, bokslut och rapportering. Vi ser även det som en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av utveckling av ekonomiprocesser inkluderande implementering och integrering av olika system och automatiserade arbetssätt. Ett krav är även att du har körkort för bil.

Den person vi ser axla ansvaret är trygg i sig själv och har en naturlig pondus. Du är affärsorienterad och resultatinriktad. För att trivas hos oss bör du vara en person med engagemang som både får och tar ett stort ansvar. Förmodligen trivs du i en platt organisation med högt i tak där man arbetar hårt men där det också finns utrymme för humor. Sist men inte minst bör du ha en pedagogisk förmåga att kunna förklara ekonomi och terminologi på ett begripligt sätt för icke-ekonomer.

Vill du följa med oss på resan? Sök redan idag!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
XL-BYGGPARTNER AB omsätter ca 200mkr och har ca 45 anställda. Bolaget säljer byggmaterial med tillhörande tjänsteutbud till byggföretag vid fyra proffsbutiker i Stockholm - Segeltorp, Tullinge, Sorunda och Vaxholm. I Segeltorp finns också bolagets logistikcenter och ett servicekontor där denna arbetsplats är belägen. Bolagets affärsidé är att med stort personligt engagemang vara Byggarnas Bästa Partner. Bolaget är privatägt och ingår i XL-BYGG, Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja.
+ Läs mer om företaget