Visma Visma EssCom AB · Publicerad 14 okt 2021

Vi på Visma EssCom AB söker en analytisk, affärsorienterad och kommunikativ Business Controller som kan hjälpa till att driva företagets utveckling framåt.

Vilka är vi?

Visma EssCom är ett tjänsteföretag som utvecklar kundanpassade lösningar för installation, drift, support och teknisk service inom IT. Genom kunskap och engagemang ökar vi tillförlitlighet och tillgänglighet av våra kunders affärskritiska IT-system.

Idag arbetar lite drygt 100 personer i Visma EssComs lokaler i Bromma. Under Q4 kommer vi dock att flytta till nyrenoverade lokaler vid Ursviks entré. Vi erbjuder möjlighet till arbete hemifrån på deltid, men för att lära känna kollegor och beslutsfattare i organisationen önskar vi att den största delen av jobbet initialt utförs på plats.

Ditt övergripande uppdrag är att:

Genom det finansiella perspektivet addera värde till verksamheten och stötta såväl ledningsgrupp som våra olika avdelningschefer med analyser och förbättringsförslag. Mer konkret innebär det att du med stöd från vår ekonomichef kommer:
  • Uppföljning, kontroll och analys av den löpande verksamheten genom att ta fram och upprätta rapporter och KPIer
  • Driva Budget och forecast-arbete och stötta avdelningschefer och kundansvariga i dessa processer
  • Rapportering internt och till Vismakoncernen
  • Förbereda finansiella underlag till styrelsemöten och till managementrapporter
  • Identifiera förbättringspunkter avseende rutiner, system och processer samt presentera lösningsförslag
  • Driva föreslagna förändringsprojekt enl. punkt ovan
  • Samarbeta med redovisningsteamet för att säkerställa att god redovisningssed efterlevs
  • Löpande kommunicera företagets resultat till personal/chefer/ledning
Som business controller ingår du i Visma EssComs ekonomiteam som idag består av 2 personer och rapporterar till vår Ekonomichef. Du kommer även arbeta nära med våra avdelningschefer, kundansvariga och projektledare.

Din bakgrund & profil

Vi söker dig som har ett självständigt och effektivt arbetssätt samt trivs med att driva förbättringsprocesser. För att trivas i rollen bör du vara analytiskt lagd och uppskatta att arbeta med siffror på detaljnivå utan att tappa helhetsperspektivet över verksamheten. Du duktig på att bygga finansiella modeller och ta fram mätbara KPIer genom att sammanfoga data från olika källor. Då ditt främsta verktyg för detta kommer att vara excel/sheets behöver du god kompetens inom denna typ av mjukvara samt vana att arbeta i affärssystem såsom Visma Business. Extra meriterande är god kännedom om Google Scripts samt Google analytics eller liknande program. Då du löpande förväntas presentera finansiella data och gå igenom siffror med chefer inom organisationen på ett lättbegripligt och överskådligt sätt är en god kommunikationsförmåga viktig. Vi ser gärna att du har utbildning inom ekonomi från universitet eller annan relevant institution samt ett par års relevant arbetserfarenhet. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika roller och från olika bakgrund, och du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Varför ska du arbeta hos oss?

Visma EssCom AB erbjuder möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern. Hos oss trivs du som sätter kundnöjdhet och affärsnytta före egen prestige. Du kommer till ett glatt och positivt gäng i ett växande bolag där din insats gör skillnad! Hos Visma EssCom AB har du som anställd tillgång till en mängd förmåner, såsom exempelvis hälsoförsäkring och ett generöst friskvårdsbidrag.

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Sista ansökningsdag är den 31 oktober men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma Esscom är en del av Visma koncernen som är en ledande leverantör av affärskritisk programvara för ett mer effektivt och motståndskraftigt samhälle. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer i alla storlekar förbättrar vi människors vardag. Koncernen utgörs av 13 600 fantastiska kollegor i över 200 bolag. Med över 1 100 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central- och Östeuropa och Latinamerika och en nettoomsättning på 1 741 miljoner euro 2020, är vi fast beslutna att göra morgondagen bättre än idag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 nov 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga