Xylem, Inc. · Publicerad 13 juni

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017en omsättning på 4,7miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet .

Junior Mekanikkonstruktör

Arbetsuppgifter och tjänsten

Som junior mekanikkonstruktör kommer du tillhöra Xylems R&D organisation i Sverige. Tillsammans med sju erfarna kollegor ansvarar ni för produktutbudet Mixer (omrörare). De produkter ni tar fram används främst för att rena vatten runt om i världen. Produktområdet står inför en stor satsning och har en spännande tid framför sig då det finns många intressanta projekt där vidare utveckling av befintliga och nya produkter ska genomföras. Du kommer, i samarbete med produktägare, att utveckla och förbättra delar, tillbehör och produkter. I detta ansvar ingår det exempelvis att:
  • Produktförbättra och förändra befintliga produkter
  • Hjälpa produktionsenheten med teknisk support
  • Agera tekniskt stöd till försäljningsbolag
  • Utveckla och deltaga i produktutvecklingsprojekt av befintliga och nya komponenter / produkter
Du erbjuds en analytisk och problemlösande roll i ett tekniskt tungt företag med flertalet patent som i stort sätt själva tar fram och tillverkar alla komponenter i sina produkter. Inom hela R&D finns en enorm kunskap som dina kollegor gärna delar med sig av. Utöver detta kommer du få en gedigen introduktion både på plats i Stockholm men också i tillverkningen i Emmaboda. För att försäkra att du fortsätter att utvecklas kommer du bli erbjuden interna och externa utbildningar som gör att du aldrig kommer stå still i din kompetensutveckling. Vill du växa inom produktutveckling ges du alla förutsättningar här.
Att komma in som nyexaminerad ingenjör i vår grupp ger dig väldigt bra förutsättning för att kunna utvecklas som konstruktör. Jag började här direkt efter examen så jag vet vad jag pratar om. Du blir en del av ett kunnigt gäng som har mycket erfarenhet att dela med sig av samtidigt som de är väldigt öppna för att lära sig nytt. Du kommer få lära dig konstruktion från grunden och utmanas successivt med mer komplexa frågeställningar ju mer du lär dig. Ett drömjobb för dig som ser en framtid inom mekanikkonstruktion på R&D.
- Johan Petterson, Technical Manager Mixer, din blivande chef på Xylem

Erfarenhet, utbildning och person
  • En akademisk examen inom mekanik, maskinteknik eller liknande
  • Erfarenhet av 3D CAD system
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Kunskap om svetsade och/eller gjutna produkter
Som person är du självgående, ansvarstagande och noggrann. Du kommer få bra stöttning av dina kollegor men det förväntas ändå att du aktivt söker upp egna lösningar för problem du står inför. Det innebär att du kommer bygga upp ett eget kontaktnät av konstruktörer, experter och produktionstekniker som du kan vända dig till när du stöter på utmaningar så du kan driva dina arbetsuppgifter vidare. Du kommer att planera och strukturera dina egna uppdrag och se till att du når dina satta deadlines. Du är mån om att hålla en hög kvalitet i ditt arbete samtidigt som du avslutar det du påbörjar. Du värderar samarbete högt och ser det som en möjlighet att hitta alternativa lösningar på tuffare problem.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med Academic Work. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Har du frågor om tjänsten? Tim Knutsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på Ange annons-ID i ditt mail: 15008575
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På Xylem arbetar 13 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2012 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Läs mer på www.xyleminc.com/jobbahososs

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 aug
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga