Academic Work · Publicerad 11 okt 2021

navAero växer och vill nu stärka deras utvecklarteam med ytterligare en elektronikkonstruktör! Vi letar efter dig som vill vara med och konstruera analog och digital hårdvara på deras huvudkontor i Sundsvall där all utveckling och produktion sker. Låter det spännande? Skicka in din ansökan redan idag, vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

Sedan starten 2003 har navAero gjort en framgångsresa i en nischad bransch och företaget har idag ca 100 flygbolag världen över som kunder. Deras innovativa lösningar består av egenutvecklade EFB-produkter som samlar in, strukturerar och visualiserar flygplansinformation. Bolagets egen utrustning som är installerad på mer än 4 000 flygplan omvandlar kritiska och ickekritiska flygplansdata till viktig information som stödjer piloterna i deras arbete. navAero utvecklar och tillverkar också IFE-utrustning till moderbolaget.

På deras huvudkontor i Sundsvall jobbar idag ett team på ca 25 personer med alla aspekter av NavAeros produkter, vilket inkluderar allt från systemdesign, mekanisk utformning, hållfasthetsberäkning, utveckling av elektronik, programmering, dokumentation och certifiering.

Du erbjuds

Ett utvecklande arbete i ett marknadsledande och innovativt företag

En plats i ett härligt arbetsteam präglat av bra samarbete och många kontaktytor

Upplärning och introduktion av erfarna kollegor

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos navAero.

Arbetsuppgifter

Som elektronikkonstruktör kommer du att tillhöra utvecklingsteamet som idag består av 5 personer. Du kommer att arbeta hårdvarunära och ansvara över att utveckla och designa elektronik till såväl befintliga som nya produkter hos navAero. Du utvärderar konstruktionen utifrån funktion, kvalitet, pris och tillgänglighet. Du utvecklar elektronikscheman, väljer komponenter och gör mönsterkortslayout. Du kommer ha förmånen att ha kontor och prototypverkstad under samma tak, vilket gör att du kan arbeta väldigt kreativt och praktiskt.

Exempel på dagliga arbetsuppgifter:
 • Utveckla och konstruera kretskort, både analogt och digitalt exempelvis kraftomvandlare, interfacekort och modulkort
 • Bygge/lödning av prototyper
 • Design av kablage för kraft och data
 • Framtagning av testutrustning
 • Teknisk dokumentation; ritningar, monterings- och testinstruktioner
Vi söker dig som
 • Har en universitets- högskole- eller YH-utbildning inom elektronik, alternativt att du erhållit teknisk kompetens inom elektronik på annat sätt
 • Är praktiskt orienterad med ett stort tekniskt intresse och har god förmåga att löda
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, då båda språken används internt och externt
 • Har erfarenhet av något elektronikverktyg som OrCad, CAM350 eller Visio
Meriterande om du:
 • Har insikt gällande miljökrav kring elektronikdesign, EMC etc samt kring obsolescenceproblematik
 • Har förståelse för produktionsprocessen
 • Har kunskap eller ett intresse för nätverk (swichar, routrar etc) och datorkomponenter (processorer, hårddiskar etc)
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstid: Flextid. Möjlighet till att kunna arbeta hemifrån en del av tiden
 • Placering: Sundsvall
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och NavAeros önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
NavAero Avionics utvecklar, tillverkar, certifierar och säljer utrustning för flyget inom EFB och IFE. EFB står för Electronic Flight Bag och är ett datoriserat hjälpmedel för piloter i deras arbete i cockpit. IFE står för In-Flight Entertainment och är system för passagerarunderhållning - streaming av film och musik samt uppkopping mot internet via satellitlänk.
NavAeros kunder är flygbolag över hela världen. De håller egna tillstånd för design, tillverkning och reparation av utrustning för flyget; DOA, POA och P145.
Sedan 2015 är NavAero ett dotterbolag till Anuvu som är ledande inom lösningar för uppkoppling av mobila enheter så som flygplan och fartyg, och har egna system för passagerarunderhållning och licensiering av film och musik.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Sundsvall
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga