Ruukki Sverige AB · Publicerad 13 juli 2021

Vi söker en ekonomiansvarig för en bred och självständig roll med uppgifter inom såväl redovisning som controlling, som stöd till verksamheten. Du arbetar på en produktionsanläggning med 70 personer, varav 15 är tjänstemän. Rollen innebär ansvar för ekonomistyrning och affärsinriktad rapportering med inriktning på tillväxt och lönsamhet. Du samarbetar med Global Business Services i det dagliga arbetet och rapporterar även till Finance Director Building Components, så jobbet innehåller internationella kontakter och förutsätter kunskaper i engelska som arbetsspråk.

På plats är du ett bollplank till platschefen och i ledningsgruppen samarbetar du med Supply Chain Manager, Kvalitetschef, HR-ansvarig samt två säljare. Jobbet kräver balans mellan detaljer och operativt arbete likaväl som att förmedla helhetsbilden och se framåt.

Uppgifter och ansvar:
  • Rapportering till koncernen, prognos och budget
  • Intern uppföljning, analys av lagervärde, kostnader, pris, marginaler
  • Förbättringsarbete i processer och rutiner, proaktivt utmana organisationen
  • Systemstöd, utveckling av rapporter
  • Årsredovisning, skatt och deklaration
Vi söker dig som har civilekonomexamen och några års erfarenhet av operativt arbete inom controlling och/eller redovisning från tillverkande företag. Här får du utrymme att ta eget ansvar och användning för goda kunskaper inom redovisningsprinciper, skattefrågor och juridik. Du har kvalificerade kunskaper i Excel, integrerade affärssystem (helst SAP) samt övrigt IT-stöd och behärskar engelska i tal och skrift.

Som person har du starkt driv och ansvarskänsla och skapar förtroende och ett gott samarbete. Du ser lösningar och möjligheter och är en nyfiken problemlösare med intresse för utveckling. Du är en prestigelös lagspelare som skapar värde tillsammans med andra men har också personlig integritet.

Det här är ett utvecklande jobb för dig som vill ta ett steg till ett självständigt ledningsjobb i ett framgångsrikt företag som är både lokalt och internationellt.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se senast den 12 augusti. Vid frågor kontakta Anna Åkesson på anna.akesson@maquire.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ruukki Construction erbjuder ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster. Våra kunder är byggentreprenörer, fastighetsutvecklare, byggherrar, arkitekter och konsulter. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för att hjälpa våra kunder - vare sig de bygger stort och komplicerat eller litet och enkelt.

Ruukki Construction är ett internationellt bolag med ca 1 800 anställda och ingår i SSAB-koncernen. Läs mer om företaget på www.ruukki.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 aug 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga